• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TRELLEBORG İŞÇİLERİ YENİ YILA GREV ALANINDA GİRDİ

Sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 10 Aralık’ta greve başlayan Trelleborg işçileri yeni yılı grev alanında halaylarla karşıladı. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de yeni yılın ilk dakikalarında grev alanındaydı.

31.12.2019

Sendikamız Gebze Şubesinde örgütlü Trelleborg işçileri grevlerine ilk günkü kararlılıkla devam ediyorlar. Aylarca süren toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 10 Aralık’ta greve başlayan Trelleborg işçileri grevlerinde 23 günü geride bıraktılar.

Trelleborg’a bağlı fabrika 1 ve 2’de devam eden grevimiz, üyelerimizin kararlılığı, genel merkez ile şubemizin desteği ve dayanışma gösteren emek dostlarıyla birlikte her geçen gün daha da güçleniyor.

Trelleborg Grevini büyük bir özveri ile yürüten üyelerimiz yeni yıla grev alanında girdi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Gebze Şube Yöneticilerimiz, temsilci ve üyelerimiz ile grevci işçiler ve aileleri yeni yılın ilk gününü grev alanında birlikte karşıladılar.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’ün ilk ziyareti Fabrika 1 önünde grev nöbetini sürdüren üyelerimize oldu. Daha sonra Fabrika 2’yi ziyaret eden Genel Başkanımız her iki alanda da 2020’nin, emeği ile geçinenlere alın terinin karşılığının hakkıyla verildiği, işçi sınıfının kazanımlarını daha çok arttırdığı, savaşın ve sömürünün olmadığı, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Grev alanında Trelleborg işverenine de çağrıda bulunan Genel Başkanımız, Petrol-İş’in her zaman diyalogtan yana tutumunu devam ettireceğini bu vesileyle bir an önce toplu sözleşme masasının kurulması geretiğinin altını çizdi.