TRELLEBORG'DA GREVE ÇIKTIK...

Gebze Şubemizin kapsamında olan 405 üyemizin çalıştığı Gebze ve Düzce'de kurulu TRELLEBORG İSTANBUL ENDUSTRİYEL HORTUMLAR SANAYİ ve TİCARET A.Ş İşletmesi'nde uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine , 25 Kasım 2015 tarihinde greve çıktık.

25.11.2015

Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Şube Başkan Yardımcısı Eyüp Akdemir, Şube Yöneticileri, DYO Boya İşyeri'nden Resul Çelik, İlhan Berber, Satı Çelik, Tekno Kauçuk işyerinden Dönmez Aytekin, Ayhan Dilekçi, Alpla Plastik (Gebze) İşyerinden Kenan Yıldırım, Yusuf Ziya Sever, Kemal Demirci, Alpla Plastik Çayırova İşyerinden Osman Kardaş, Adem Yılmaz, Mecaplast İşyerinden Şivan Kırmızıçiçek, Abdülkadir Konca, Osman Yamalı, Cambro Özay İşyerinden Rifat Guli, İbrahim karataş, Ravago Group İşyerinden Mustafa Tokul, Plascam İşyerinden Erdem Çağın, İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı Bayer Topkapı İşyerinden Yunus Emre Gönülkırmaz, Ahmet Akpunar, Bayer Gebze İşyeri temsilcilerinden Bekir Merttürk, Hikmet Şahin, grev alanına gelerek üyelerimize destek verdi.

Grev açıklamasında ilk sözü alan Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz şunları söyledi;Eski adıyla Süperlast şimdiki adıyla TRELLEBORG işçisi kıdemli deneyimli ve sendika bilinci oluşmuş çalışanlardır.Kimse bizi sınayamaz ve deneyemez.Buradan işverene sesleniyorum biz görüşmelere açığız yeterki ortak bir payda da buluşalım.Bugün başlayan grevimizin çalışan tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz ve bu sözleşme sürecinde her zaman yanımıza hissetiğimiz merkez yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Gebze Şube Başkanımızın ardından sözü Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut aldı.

Akbulut şunları söyledi:Gazanız mübarek olsun...İşte bu yaşanan Petrol-iş farkıdır.Sözleşmenin bu aşaması ve her aşamasının tabanla birlikte yürütülmesi Petrol-iş farkıdır.65 yıldır Petrol-iş iyiki var denmesinin sebebi sizin emeğiniz bizim emeğimiz ve mücadelemizdir!Petrol-iş hiçbir zaman tabandan kopuk şubesinden kopuk hiçbir adım atmamıştır.Varlığımız haysiyetimiz ve şerefimiz bu davranış biçimimizdendir.Bu sözleşmeyi grev içinde olsakta masada bitiriceğiz.Siz bir ve beraber olduğunuz sürece,35 bini aşkın üyesiyle Petrol-iş ailesi olarak herzaman yanınızda olacaktır.

Merkez Yöneticileri konuşmalarını alkış ve sloganlar eşliğinde sürdürdü.

Akbulut'un ardından sözü Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova alarak şunları söyledi: “Hepinizi selamlarken Merkez yönetimimiz adına grevinizi kutluyor ve tebrik ediyorum.İnançlı dayanısşma içerisinde çalışanların bu ülkede tek yasal gücü grev hakkıdır.Biz sendika olarak hiçbir zaman grevi amaç olarak görmeyiz.Petrol-iş 35bini aşkın üyesiyle ,yöneticisiyle şubeleriyle arkanızda olacak.Türkiye'nin şuan ki durumu itibariyle çlışanlar grev yapamazken sizlerin büyük bir dayanışma ve cesaret ile greve çıkmanızı yürekten kutluyorum.Umuyorum ki işveren attığı adımları revize eder ve toplu sözleşmeniz olumlu yönde sonuçlanır.Bu grev bu yönetimin ilk grevidir ve mutlaka başarıyla sonuçlanmalıdır.”

Konuşmaların ardından üretimin tamamen durduğu üç fabrikaya grev pankartları asıldı.