• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN AŞI RANDEVULARI AÇILDI

Merkez Yönetim Kurulumuz; tüm SGK’lı çalışanların aşı randevularının açılması hakkında bir açıklama yayınladı.

15.06.2021

Sağlık Bakanımız tarafından, 15.06.2021 tarihi itibariyle yaş kriteri gözetmeksizin tüm SGK’lı çalışanlar için aşı randevularının açıldığının belirtilmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınına karşı alınan maske, sosyal mesafe, hijyen gibi tedbirlerin ve çeşitli kısıtlamaların, salgının hızını kestiğini ancak sona erdiremediğini biliyoruz. Şu aşamada salgının bitirilmesi için en etkili tedbirin, toplumun büyük çoğunluğunun aşılanmasından geçtiği ortadadır.

Özellikle, kısıtlamaların ve tam kapanma tedbirlerinin uygulandığı dönemlerde dahi işlerine gidip gelmek zorunda olan, üretim ve hizmeti devam ettiren emekçilerin, hem daha fazla zarar görmemeleri adına hem de toplumun en aktif kesimleri olmaları sebebiyle aşıda öncelikli olmaları gerekir. Bu bağlamda taleplerimizi çeşitli platformlarda dile getiriyor ve konfederasyonumuz Türk-İş vasıtasıyla Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere tüm yetkililere iletiyorduk. Bugün itibariyle taleplerimizin karşılık bulması memnuniyet vericidir.

Petrol-İş Sendikası olarak üyelerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın, bir an evvel aşı randevusu alarak toplumsal bağışıklığın sağlanmasına destek vereceklerinden, işverenlerimizin de bu hususta çalışanlarına gerekli kolaylığı sağlayacağından eminiz.

Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman AKYÜZ
Genel Başkan