• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Eylemleri Devam Ediyor

Usulsüzlükler, hukuki aykırılıkların kuşattığı Tüpraş ihalesi Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi. Aliağa Tüpraş Rafinerisine servislerle gelen işçiler, servislerden inerek dış kapıda toplandılar.
13.04.2004

Usulsüzlükler, hukuki aykırılıkların kuşattığı Tüpraş ihalesi Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi. Aliağa Tüpraş Rafinerisine servislerle gelen işçiler, servislerden inerek dış kapıda toplandılar. Ellerinde “Tüpraş Türkiye’nin Onurudur Satılamaz” dövizi bulunan işçilere konuşma yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL; “ihaleye giren Efremov firmasının 18 Nisan’da bitmesi gereken ihalenin uzatılması yönünde talepleri olduğu söyleniyor, biz onların el altından yaydıkları dedikodulara kulak tıkıyoruz. Kendi bildiğimizi yapıyoruz. Herkes bizim ne için eylem yaptığımızı biliyor. Bu ihale biran önce iptal edilsin diyoruz” dedi. İhalede hergün yeni kirlilik ve şaibenin ortaya çıktığına dikkat çeken DOĞANGÜL “ Bunca zaman ortaya koyduğumuz kirli ve şaibeli dosyalar ihalenin iptal edilmesine yeter. Genel Merkezimiz Perşembe günü bu firmanın büyük bir kirli dosyasını daha kamuoyuna açıklayacaktır. Bu ihaleyi iptal ettirecek olan güç halkımızdır. Ama maalesef garip bir ülkede yaşıyoruz ne söylersek herkes bize haklısınız diyor, ancak mücadele sadece sendikalarla sınırlı kalıyor.

Bağımsız Yargıçlara Çağrı ;

Tüpraş ihalesinin hukuksal boyutuna da değinen DOĞANGÜL, Türkiye halkına ve bağımsız yargıçlara seslendi: “açtığımız davada yürütmeyi durdurma istemi vardır, dava bir çırpıda bitmez ama devir işlemlerinin gerçekleşmesi ile bir takım sıkıntılar çıkacaktır. Bu nedenle dava kararı çıkana kadar yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz. Sendikamızın talebi de budur."