• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş İşçileri Bugün Sevinçli

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ BUGÜN SEVİNÇLİ! Sendikaları Petrol-İş’in açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıktığını dün akşam öğrenen Tüpraş Aliağa Rafinerisi işçileri, bu sabah Rafineri giriş kapısında indiler.Sayıları beşyüz kadar olan işçilere hitaben kısa bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL şunları söyledi:Defalarca söyledik yapılanın yanlış olduğunu, kendi koydukları hukuk kurallarına bile aykırı işlemlerle ve şaibelerle dolu bir karar olduğunu.
25.05.2004

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ BUGÜN SEVİNÇLİ! Sendikaları Petrol-İş’in açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıktığını dün akşam öğrenen Tüpraş Aliağa Rafinerisi işçileri, bu sabah Rafineri giriş kapısında indiler.Sayıları beşyüz kadar olan işçilere hitaben kısa bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL şunları söyledi:Defalarca söyledik yapılanın yanlış olduğunu, kendi koydukları hukuk kurallarına bile aykırı işlemlerle ve şaibelerle dolu bir karar olduğunu. Ve biz haklı çıktık. İddialarımızın doğru olduğunu “ANKARA’daki YARGIÇLAR “ ONAYLADI. Bağımsız Yargıçlara selam olsun!Bu maçın ilk raundudur sevgili arkadaşlarım, kavga henüz bitmedi. Ama bu karar bizim mücadele azmimizi artırdı, haklılığımızı kamuoyu nezdinde daha da pekiştirdi. Bu nedenle çok önemli bir karardır.Ancak bunlar Tüpraş’ı da, Petkim’i de, diğer bütün kamu mallarını da satmaktan asla vazgeçmeyeceklerdir. Onları bundan caydıracak olan ise bütün emekçilerin vereceği ortak mücadeledir. Şimdi sıra başta Türk-İş olmak üzere bütün emek güçlerinde. Türkiye’nin gözbebeği kamu kuruluşlarına sahip çıkma görevini sadece Petrol-İş’e ve Ankara’nın Yargıçlarına bırakmayın. Bu memleket hepimizin ve sahip çıkmak hepimizin görevidir.Bu işin peşini biz bırakmayacağız. Gelin bu onura ortak olun. Kamuoyundan, Yurdunu seven tüm insanlardan talebimiz budur.Hükümete de baştan beri sorduğumuz soruyu tekrarlıyoruz:“TÜPRAŞ’I ve diğer bütün kamu kuruluşlarını, kaça, kime, nasıl değil; NEDEN SATIYORSUNUZ?İşçiler, “ Haklıyız güçlüyüz kazanacağız”, “IMF değil, emekçiler yönetsin”, “Tüpraş’ı satanlar vatan haini” gibi sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler ve saat dokuz civarında işbaşı yaptılar.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı