• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİ’NDE EYLEM

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİ’NDE EYLEMBugün (27 Ağustos 2005 ) Aliağa’daki İzmir Rafinerisi giriş kapısı önünde, saat 16.00’da “Yurtsever Cephe” kitlesel basın açıklaması düzenledi.İçinde çeşitli siyasi parti, dernek, sendika ve meslek odası temsilcilerinin bulunduğu “Yurtsever Cephe İzmir İnisiyatifi”ne mensup yaklaşık beş yüz kişi, saat 16.00 sıralarında İzmir’den otobüslerle Rafineri önüne geldi.
27.08.2005

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİ’NDE EYLEMBugün (27 Ağustos 2005 ) Aliağa’daki İzmir Rafinerisi giriş kapısı önünde, saat 16.00’da “Yurtsever Cephe” kitlesel basın açıklaması düzenledi.İçinde çeşitli siyasi parti, dernek, sendika ve meslek odası temsilcilerinin bulunduğu “Yurtsever Cephe İzmir İnisiyatifi”ne mensup yaklaşık beş yüz kişi, saat 16.00 sıralarında İzmir’den otobüslerle Rafineri önüne geldi. Burada işten çıkan vardiyacı işçilerle buluşan katılımcılar adına İzmir Yurtsever Cephe temsilcisi Seher Bülbül basın metnini okudu.Özetle, “Bizler bu ülkeyi seven işçiler, öğretmenler, sağlıkçılar, doktorlar, öğrenciler olarak kararlıyız. Bu ülkenin bütün varlıklarına, kamuya ait her şey sahip çıkacağız. AKP iktidarının yapmaya çalıştığı yağmaya, soyguna izin vermeyeceğiz. Bunda kararlıyız.Yurdunu seven herkesi de bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Bu talan ancak böyle durdurulur” dedi.Daha sonra Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül kısa bir konuşma yaparak bu mücadeleye katkıda bulunan “Yurtsever Cephe” mensuplarına teşekkür etti.“Biz Petrol-İş olarak yıllardan beri özelleştirmelere karşı mücadele verirken hep şunu söyledik: özelleştirme sadece satılan işletmelerin işçilerini değil bütün halkı yakından ilgilendiriyor, çünkü bu, halkın tümüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Bugün geldiğimiz noktada bu daha iyi anlaşılmaktadır, bugün sizlerin burada olması bunun en güzel kanıtıdır. Bundan önce yapılmaya kalkışılan Petkim ve TÜPRAŞ’ın satışını nasıl önlediysek, bu saldırıyı da önleyeceğiz.Bu mücadele giderek yükseliyor. Buna katkı koyan herkese teşekkür ederim” diye konuşan Doğangül’ün konuşması sık sık atılan “Bu memleket bizim, satılık değil”, “Tüpraş işçisi yalnız değildir”, “Tüpraş Halkındır satılamaz” gibi sloganlarla kesildi.Daha sonra katılımcılar Aliağa’ya, Petrol-İş Şube binasının önüne geldiler. Buradan yürüyerek Demokrasi Meydanı’na gelindi.Meydan’da İnisiyatif adına TKP İzmir İl Başkanı İbrahim BULUT’un okuduğu basın bildirisinde de benzer görüşlere yer verilerek, AKP iktidarının uygulamaları eleştirildi, özelleştirmelerin halkın yararına olmadığı savunuldu, bütün halk ortak mücadele etmeye çağrıldı. Konuşmaların ardından topluluk, otobüslere binerek Aliağa’dan ayrıldı.Kısacası Aliağa bugün, küçük çaplı bir mitinge sahne oldu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı