• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş İzmir Rafinerisinde İşçiler Çalışmıyor

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİNDE İŞÇİLER ÇALIŞMIYOR!28.02.2005 Tüpraş İzmir Rafinerisinde inşaat-montajı süren DHP Ünitesinde çalışan yaklaşık sekiz yüz (800) işçi bu sabah işbaşı yapmadı. Üç aydır ücretlerini alamadıkları için çalışmayan işçiler, "ücretlerimiz ödeninceye kadar çalışmayacağız, cebimizde evimize ekmek götürecek para yok, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakacak halimiz kalmadı" dediler.
28.02.2005

Tüpraş İzmir Rafinerisinde inşaat-montajı süren DHP Ünitesinde çalışan yaklaşık sekiz yüz (800) işçi bu sabah işbaşı yapmadı. Üç aydır ücretlerini alamadıkları için çalışmayan işçiler, "ücretlerimiz ödeninceye kadar çalışmayacağız, cebimizde evimize ekmek götürecek para yok, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakacak halimiz kalmadı" dediler.

22 Şubat Salı günü aynı nedenle iş bırakan işçiler uyarıda bulunmuş, eğer ücretleri ödenmezse 28 Şubat'ta iş bırakacaklarını yetkililere iletmişlerdi. Konuyla ilgili olarak işçilere bir açkılama yapan iş yerinde örgütlü bulunan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül;

"İş Yasasının 34. Maddesine dayanarak arkadaşlarımız iş bırakmışlardır. Bizim üyemiz değiller ancak haklı taleplerinin gerek kamuoyuna gerekse ilgililere iletilmesi konusunda yardımcı oluyoruz. Sorunun çözümü için gereken her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu ünitenin bitmesi durumunda üretilecek olan Avrupa standartlarına uygun dizel yakıtın şimdiden bir yıllık satış bağlantısı kurulmuş durumda. Bu nedenle, gecikmeden dolayı ülke ekonomisi de büyük kayba uğruyor. 21 Şubat 2005 tarihinde bitirme taahüdünde bulunan müteahhit firma LGE&C / GÜRİŞ ortaklığı her geçen gün cezalı duruma düşüyor. Aynı firma (LGE&C) Tüpraş-Kırıkkale Rafinerisinde, daha büyük kapasiteli benzer ünitenin yapımını da üstlendi. Bakalım orada ne olacak?" dedi. Sabah işbaşı yapmayan işçiler yağmurun altında beklemeye devam ediyor, ücretleri ödenmediği takdirde çalışmamaya da kararlılar.