• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Özelleştirmesine Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

05 Temmuz 2005 günü İzmir Kemeraltı Çarşı girişinde Petrol-İş Sendikası tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.
05.07.2005

05 Temmuz 2005 günü İzmir Kemeraltı Çarşı girişinde Petrol-İş Sendikası tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa ÖZTAŞKIN, Türk-iş 3.Bölge'ye bağlı Sendikaların başkan ve yöneticileri ile Demokratik Kitle Örgütleri ve Siyasi Partilerin Başkanlarının hazır bulunduğu basın açıklamasına Petkim ve Tüpraş işçileri yoğun katılım gösterdi.

Petrol-İş Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL, "Bu Hükümet 'her şey satılık' diyor! Neden? Telekom'u, Tüpraş'ı, Petkim, Limanlar, Enerji Santralleri, Şeker fabrikaları ve daha ne varsa satıyorlar. Kim istiyor bu satışları? Halk mı? Hayır: İMF! Bu hükümet bizim değil, İMF'nin hükümetidir!" diye konuştu.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa KUNDAKÇI, "Biz burada demokratik tepkimizi ortaya koyuyoruz. Biz halkız! Bu uygulamalara itirazımız var! Razı değiliz! Eğer demokrasiye inanıyorlarsa bu sese kulak vermelidir hükümet" diye konuştu.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa ÖZTAŞKIN, "Dün Telekom'u, bin bir şaibe ile sattılar. Ama bu iş bitmedi; bu işin peşini bırakmayacağız! Dün Tüpraş'ı satamayanlar bugün yine aynı yanlışlığı pervasızca yeniden yapmaya kalkışıyorlar. Yaptıkları hukuksuzluktur, yaptıkları kamu yararına aykırıdır! Bu nedenle birgün mutlaka hesap verecekler" dedi. Tüpraş'ın ekonomik olarak Türkiye'nin en büyük Sanayi kuruluşu olduğunu söyleyen ÖZTAŞKIN, bütün emekçilerle, ülkesini seven yurttaşlarla birlikte bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Topluluk, halka broşür dağıtarak Petrol-İş tarafından açılan İmza Standına kadar yürüdü.

Petrol-İş'in açtığı İmza kampanyası hafta sonuna kadar devam edecek.