TÜPRAŞ’IN SATILMASINA HALK DA KARŞI!

23.11.2005

TÜPRAŞ’IN SATILMASINA HALK DA KARŞI!Bu sabah (23.11.2005) Aliağa’daki İzmir Rafinerisi işçileri, soğuk ve yağmur çiseleyen bir havada, her zamanki gibi servis otobüsleri ile işlerine geldiler. Dış kapıda kendilerini bekleyen sendika temsilcilerini görerek aşağıya inen işçilerin toplanması üzerine Aliağa Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL kısa bir konuşma yaptı:“Sendikamız tarafından bağımsız araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırma sonuçları, bugün saat 11.00’de İstanbul’daki Genel Merkez binamızda açıklanacak. 15-18 Ekim 2005 tarihleri arasında, 17 il, 57 ilçede yapılan araştırma sonuçları, sanatçı, bilim insanı ve yazar eşliğinde yapılacak bu toplantının yeni bir mücadele sürecinin de başlangıcı olmasını bekliyoruz.Bugün tüm rafinerilerde tam gün iş bırakılacak, dolum ve satış işlemleri yapılmayacak. Petrol-İş olarak bu işin peşini bırakmadık, bırakmayacağız. Kamuoyu araştırması sonuçları da gösteriyor ki, artık halkımız gerçekleri daha iyi görmeye başlamıştır. Eğer hükümet demokrasiye inanıyorsa özelleştirmeler gibi halkın geleceğini çok yakından ilgilendiren bir konuda halkın düşüncesini alsın; bağımsız araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarına inanmıyorsa kendileri referandum yapsın. Hatta halkımızın hükümet hakkındaki genel düşüncesini sorsunlar. Yapılsın bir seçim de, o zaman görsünler bakalım halkımız ne düşünüyor!”Bu konuşmanın ardından işçiler, havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle iş bırakma eylemine yemekhanede devam ettiler.