• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜPRAŞ'larda Eylem

Petrol-iş Sendikası Merkez Yöneticileri ve Tüpraş işçileri TBMM CHP Grup toplantısına katılmak üzere Ankara'ya gittiler.Petrol-iş Sendikası işyeri Aliağa, Kırıkkale, Kocaeli, Batman Rafinerilerinde çalışanlar ve Petkim işçileri iş bırakarak eylem yaptılar.Aliağa'da sabah işe gelen Tüpraş ve Petkim işçileri kapı önünde toplanarak, işbaşı yapmadılar.Petkim (A) kapısı önünde toplanan işçilere hitaben konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL;Tüpraş'ın KOÇ grubuna satılmasına bazı çevreler yerli sermayeye gitti diye ses çıkarmayıp onaylıyorlar.
11.10.2005

Petrol-iş Sendikası Merkez Yöneticileri ve Tüpraş işçileri TBMM CHP Grup toplantısına katılmak üzere Ankara'ya gittiler.Petrol-iş Sendikası işyeri Aliağa, Kırıkkale, Kocaeli, Batman Rafinerilerinde çalışanlar ve Petkim işçileri iş bırakarak eylem yaptılar.Aliağa'da sabah işe gelen Tüpraş ve Petkim işçileri kapı önünde toplanarak, işbaşı yapmadılar.Petkim (A) kapısı önünde toplanan işçilere hitaben konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL;Tüpraş'ın KOÇ grubuna satılmasına bazı çevreler yerli sermayeye gitti diye ses çıkarmayıp onaylıyorlar. Biz soruyoruz Koç Holding'in neresi yerli. Shell ile yapılan ortaklık niye o zaman. Shell'de ki pay % 10'da kalır mı sizce. İMKB'de Mart ayında satılan 14,76'lık hissenin nasıl satıldığını hepimiz biliyoruz. Sami Ofer denilen işadamına 1.2 milyar dolar para kazandırdılar.Yapılan bu yanlışlıkların herzaman karşısında olmaya devam edeceğiz. Petrol-İş olarak tek başımıza kalsak dahi sonuna kadar mücadele edeceğiz dedi.Yapılan basın açıklamasından sonra Petkim işçileri saat 10:00'da işbaşı yaptılar. Tüpraş çalışanları eylemlerine saat 12'ye kadar yarım gün işbaşı yapmayarak devam ettiler. Eylem süresince tüm Tüpraş'lardan dolum, sevkiyat ve satış işlemi durduruldu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı