Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş Genel Kurulu'nda iki liste yarışacak

İşçi sendikaları arasında 2 milyon 300 bini bulan üyesi ile en büyük konfederasyon olan Türk İş Genel Kurul’a hazırlanıyor. 8-11 Aralık’da yapılacak Genel Kurul Büyük Anadolu Otel’inde yapılacak
ROTAHABER
06.12.2011

İşçi sendikaları arasında 2 milyon 300 bini bulan üyesi ile en büyük konfederasyon olan Türk İş Genel Kurul’a hazırlanıyor. 8-11 Aralık’da yapılacak Genel Kurul Türk Metal Sendikası’na ait Büyük Anadolu Otel’inde yapılacak. Mustafa Kumlu’nun başında bulunduğu Türk-İş’de seçimde iki listenin yarışması bekleniyor.

Bir yanda Mustafa Kumlu yeniden Türk İş başkanı olmak için yarışırken rakibi olarak ise Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın bulunuyor.

Öztaşkın “Sendikal Güç Birliği’nin adayı olarak yarışacak. Üç gün boyunca devam edecek Genel Kurulu önemli kılan iki unsur bulunuyor. Bunlardan ilki Türk İş’de mevcut yönetime ve sendikal anlayışlarına itiraz eden ve kendilerine Sendikal Güçbirliği Platformu olarak tanımlayan grubun ayrı liste çıkaracak olması.

Aralarında üye sayısı itibari ile öne çıkan Petrol İş, Hava İş ve Tek Gıda İş’in bulunduğu 10 kadar sendika Sendikal Güçbirliği Platformu olarak hareket ediyor. Platform sözcülüğünü de yapan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilla Ayçin 362 delegenin oy kullanacağı bilgisini verdi.

Ayçin daha önceki genel kurulların aksine, önümüzdeki genel kurulun şehir dışında bulunan lüks bir otelde yapılacağını hatırlatarak bu durumun bir dizi sıkıntıya yol açacağı görüşünde. Ayçin, Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu’ya ilişkin yolsuzluk iddialarını ise medyadan takip ettiklerine bu konuda hazırlanan bir kapsamlı dosyanın olduğu bilgisine sahip olduklarını ifade etti.

150 milyon TL’lik yolsuzluk iddiası

Türk-İş Genel Kurulu’na sayılı günler kala yolsuzluk iddiaları da gündeme gelmeye başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve TES-İş (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası) Sendika yönetimi hakkında 150 milyon TL dolayında bir yolsuzluk yapıldığı iddiası ile suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

Savcılıkça yaptırılan bilirkişi incelemesinde Kumlu’nun mal varlığındaki artışla iddia edilen yolsuzluklar arasında bağ kurulamayınca takipsizlik kararı verildi. Ancak şikâyetçiler takipsizlik kararına bir üst mahkemede itiraz etti. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin soruşturma ile ilgili incelemesinin devam ettiği belirtildi.