• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜRK-İŞ GENEL MALİ SEKRETERLER SEMİNERİ ADANA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk-İş Genel Mali Sekreterler Semineri, 12 Kasım 2021 Cuma günü Adana’da gerçekleştirildi. Toplantıya sendikamız Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan'ın yanısıra Adana Şube Başkanımız Abdül Mecit Dönmez de katıldı.

15.11.2021

Konfederasyonumuz Türk-İş’in düzenlediği Genel Mali Sekreterler Semineri 12 Kasım Cuma günü Adana’da gerçekleştirildi. Toplantıya Türk-İş’e üye sendikaların Genel Mali Sekreter ve muhasebe sorumluları katıldı. Sendikamız Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan'ın yanısıra,  Adana Şube Başkanımız Abdül Mecit Dönmez de Petrol-İş adına toplantıda yer aldı.

Seminerin açış konuşması Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar tarafından yapıldı. Ağar konuşmasında, “Mali işler, sadece kasa ve banka olmayıp yapılan işlemlerde de yasal sorumluluk yüklenilen bir birimdir. Birçok yasal yükümlülük, kısıtlı bir zaman aralığında tamamlanması gerektirdiğinden iş yükü ve mesaisi yoğundur. Bizler de hem sorunlarımızı ortadan kaldırabilmek, hem de yetkililerden taze ve doğru bilgiye sahip olabilmek adına bu seminerlerde bir araya gelmekteyiz. Bugün; KDV Tevkifat Uygulaması, SGK e-tebligat uygulaması ve SGK Teşvikleri konularında yetkili ve uzmanlar gerekli bilgilendirmeyi gerçekleştireceklerdir.” dedi.

Ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay kürsüye gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşme, kıdem tazminatı ve asgari ücrette sendikaların gündeme geldiğini belirten Atalay, "Bunların dışında da nokta kadar yanlış yaparsak o zaman gündeme geliyoruz. O nedenle nokta kadar yanlış yapma şansımız yok. Bizler işçinin temsilcisiyiz. Biz işçiyiz" diye konuştu.

"Asgari ücretteki vergi yeniden değerlendirilmeli"
Asgari ücretin geçmişte belirleme ücreti olarak kullanıldığını şimdilerde ise geçim ücreti olduğunu kaydeden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:
"2825 lirayla bırakın 1 ay geçinmeyi, 15 gün geçinemezsiniz. 45 sene boyunca asgari ücret rakamını Türk-İş olarak 5 defa imzalamışız ancak 40 defa da imzalamamışız. İnsanları tebessüm ettirecek bir rakamı önümüze getirsinler imzalayalım. Biz yasama, yürütme veya yargı değiliz. Asgari ücretlinin sıkıntısını dile getirip bir çözüm almaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de vergiyle ilgili ülkeyi yönetenlerin düşünmesi lazım. İşverenimizi muhafaza edip, işçimize de asgari ücretle geçinebilecek bir ücret almak durumundayız."

"1 ay asgari ücreti tartışmanın anlamı yok"
Gelecek hafta TÜRK-İŞ’in dışındaki sendikalarla görüşeceğini aktaran Atalay, "Belli bir noktada buluşmak durumundayız. 45 senedir asgari ücret 31 Aralık'ta belirleniyor ve 1 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. 1 ay bunu tartışmanın anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin. Bunu uzatmanın anlamı yok. İnşallah işçiyi tebessüm ettirecek bir rakam gelir. Bunu yaparken de işveren ve işçinin üzerindeki vergi yükünü almak gerekiyor" dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı