• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜRK-İŞ HEYETİ TAKSİM'DE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

1 Mayıs Birlik, Mücadale ve Dayanışma Günü vesilesi ile konfederasyonumuz Türk-İş Taksim'de bir anma programı gerçekleştirdi. Programa, sendikamız Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

01.05.2021

1 Mayıs Birlik, Mücadale ve Dayanışma Günü vesilesi ile konfederasyonumuz Türk-İş Taksim'de bir anma programı gerçekleştirdi. Programa, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türk-İş Yönetim Kurulunun yanı sıra sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreteri Salih Akduman ve Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut da katıldı.

Türk-İş Heyeti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle önce Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı nedeniyle az sayıda kişinin katıldığı görüldü. Törende konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY,  koronavirüs salgını nedeniyle yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi pandemi nedeniyle sosyal medya alanlarından taleplerini dile getirdiklerini belirten ATALAY, "Çalışanlarla ilgili şu anda, işinden olan işçiler var. Düzgün, namuslu işverenler olduğu gibi art niyetli olanları da var. Örgütlü toplum olsun istemiyor, işçiyi işten çıkarıyor, izne çıkarıyor, bunu ranta çeviriyor. 1980 yılı, ülke nüfusu 44 milyon, 2,5 milyon sendikalı işçi var. Nüfusun iki mislini geçtik, sendikalı işçi sayısında iki katına ulaşamadık." dedi.

Ardından Kazancı yokuşuna çiçek bırakan ATALAY yaptığı açıklamada, "42 yıl evvel burada arkadaşlarımızı katlettiler. Hala bunları kim yaptı, faili meçhul devam ediyor. Onu kim kurguladıysa sisteme aldıysa 15 Temmuz'u da onlar sisteme aldı. Yani bunları ortaya çıkarmadan bunlar bu ülkeye zarar vermeye devam edecekler. Onun için sağımıza solumuza dikkatli bakmak lazım. Bunlar 100 senedir var. Var olmaya devam edecekler. Bu ülkenin altı da vatan üstü de vatan" dedi.