• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DAYANIŞMA ZİYARETİ:

TÜRK-İŞ İSTANBUL ŞUBELER PLATFORMU DİRENİŞ YERLERİNDE

Pakmaya  işçileri 49 gün, Ermenegildo Zegna  işçileri 140 gün , Kuzu Deri işçileri 141 gün, DHL Kargo işçileri 350  gün, THY   işçileri ise 345 gündür sendikal hakları için direniyor.

Basın Servisi
11.05.2013

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, direnişteki işçileri ziyaret ederek erzak yardımında bulundu.

Ziyaretlere Petrol-İş İstanbul 1 Nolu şubemiz, Belediye-İş İstanbul 2 Nolu Şube, Yol-İş 1 Nolu Şubesi, Haber-İş 1 Nolu Şubesi, Deri-İş Tuzla Şubesi, Tez Koop-İş 1 Nolu Şube ve TÜMTİS İstanbul Şube Başkanları yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Ziyaretlerde ilk durak Pak Holding önünde direnen Pakmaya işçileri oldu. Daha sonra Nişantaşı'nda bulunan Ermenegildo Zegna'nın satış mağazası önünde basın açıklaması yapan Ismaco işçilerinin eylemine katıldılar. İşçiler sık sık "Sendika hakkımız engellenemez". "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarını attı. Şubeler platformu'nun Kuzu deri ziyaretinde ise Deri İş Genel teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Uluşan Türk-İş'in direnişlere sahip çıkmasını istedi.

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu'nun son durağı ise Hava-İş sendikası oldu. THY'de 15 Mayıs tarihinde greve çıkacak olan işçileri ziyaret eden platform üyeleri, THY işçileriyle dayanışmada olacaklarını belirtti.

Kaynak: İstanbul 1 Nolu Şube