• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş’te başkanlık yarışı hızlandı

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın Türk-İş Genel Başkanlığına adaylığı ile ilgili Bugün gazetesinde çıkan "Türk-İş’te başkanlık yarışı hızlandı" başlıklı haberini yayımlıyoruz.
BUGÜN GAZETESİ / PERİHAN ÇAKIROĞLU ÇAKIROĞLU-ERDOĞAN SÜZER
05.12.2011

8-11 Aralık günleri arasındaki Genel Kurul’da Başkan Mustafa Kumlu ile karşı aday olan Mustafa Öztaşkın, 362 delegelenin oyunu almak için mücadele edecek.

Ülkemizin en büyük işçi örgütü Türk-İş, 8 - 11 Aralık tarihleri arasında yapılacak 21’inci Genel Kurul’la yeni başkanını belirleyecek. Yeniden adaylığını açıklaması beklenen Başkan MustafaKumlu’yakarşı rakip aday olan Petrol - İş Sendikası BaşkanıMustafa Taşkın, toplam 600 bini aşkın üyesi olan Türk-İş’e lider olmak için yarışacak. Genel Kurul’da 35 sendikaya bağlı üyeleri temsil eden 362 delege iki Mustafa’dan birisini lider olarak seçecek.

Saflar belirleniyor

Öztaşkın’ın adaylığını desteklediklerini açıklayan Sendikal Güçbirliği Platformu’nu oluşturan10 sendika, yönetimkuruluüye adaylarını ise 6 Aralık günü kamuoyuna duyurmayı planlıyor. Aynı zamanda Tez-İş Başkanı olan Kumlu ile Öztaşkın arasındaki mücadelede henüz kararını kesinleştirmemiş 5-6 sendika bulunuyor. Aldığımız bilgilere göre Kumlu’yu destekleyen sendikalar arısında Türk-Metal, Şeker-İş, Tarım-İş ve Dok Gemi-İş yer alıyor.

Öztaşkın grup oluşturdu

Öztaşkın’ı destekleyen platformun içindeki sendikalar ve genel başkanlarının adları şöyle: Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tekgıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS, TGS.

Hep aday gösterildim

Türk-İş Genel BaşkanıMustafa Kumlu süreci izlediğini ve birkaç gün daha izlemeye devam edeceğini söyledi. Kumlu, başkanlığa aday olup olmayacağı yolundaki soruya ise “Bugüne kadar hep aday gösterildim. Gerekli görürsem aday olurum” dedi. Genel Kurul öncesi safların netleşmeye başladığını düşünen Kumlu, bir tarafta Mustafa Öztaşkın’ın yer aldığını, bunun karşısında bir grubun çalıştığını hatırlattı. Kumlu, iki adaydan fazla aday beklemiyor.

Sendikacılığın itibarını ayağa kaldıracağım

Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın, kendisiyle görüşmemizde neden Türk-İş’e başkan olmak istediğini açıklarken şöyle konuştu: “Türkiye’de 13 milyon civarındaki işçiden sadece 700 bini sendikalı. Sendikacılığın itibarını artık ayağa kaldırmak gerekiyor. Örgütlülüğü az, kuralsız çalışan bir işgücü yaşamı hakim ülkemizde. Türk-İş, geçmiş 4 yılda hangi toplumsal olaylara değindi, hangi hak kaybına karşı sesini yükseltti? Esnek çalışma, yetersiz asgari ücret, kıdem tazminatı, kadın hakları, temel sorumluluklar konusunda hep sessiz kaldı. Depremde bile suskunluğunu bozmadı. Bu mücadeleler için başkan olmak istiyorum. Sırtım işçiye dayanacak, yüzüm ise dünyaya açık olacak. “ Sendikal Güçbirliği Platformu adına açıklama yapan Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de, Başkan Kumlu ve yönetimini eleştirerek, “Liste delinebilir, yönetim değişebilir” şeklinde konuştu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı