• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş’ten Bir İlk Daha

Türkiye’de Sendikal Alanda İlk Kez İşitme Engelli Üyeler İçin Sendikal Eğitim Yapılıyor

Türkiye işçi sınıfı tarihinde öncü olmakla, ilklerin sendikası olmakla bilinen Petrol-İş, işitme engelli üyeleri için sendikal eğitim yapıyor. İki grup halinde yapılacak olan ve yaklaşık 30 üyemizin katılacağı eğitimler 13-17 Aralık tarihleri arasında olacak.

13.12.2021

Petrol-İş, Türkiye sendikal hareketi içerisinde işitme engelli üyeleri için eğitim yapan ilk sendika oldu. 71 yıllık tarihinde mücadelede öncü ve yeniliklerin sendikası olan Petrol-İş, İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği iş birlikteliğiyle “İşitme Engelli Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Projesi” kapsamında işitme engeli olan üyeleri ile iki günlük eğitim programı yapıyor.

Petrol-İş’in 40 bine yakın üyesi arasında 93’ü doğrudan üye, 32’si kapsam dışı olmak üzere toplam 125 işitme engelli üyesi bulunmaktadır. Bu üyeler arasında koşulları uygun olan ve eğitime gönüllü olarak katılmak isteyen 30 civarındaki üye, iki ayrı grup halinde (13-14 Aralık ve 16-17 Aralık) sendikamız Genel Merkezinde eğitime katılacaklardır.

Petrol-İş tarihinde ilk olacak bu eğitim işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri kapsamında yapılacaktır. İşitme engelli üyelerimiz için İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Servisi tarafından aktarılacak işçi sağlığı ve iş güvenliğinin teknik yönlerinin yanı sıra, alanın sosyal ve hukuki boyutlarını da öğrenecekleri bir program hazırlandı. Bu özel eğitim için İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği’nden gelecek bir tercümandan destek alınacak.

İlk grup eğitimi bugün (13 Aralık) sendikamız Genel Merkezinde saat 09.00’da başladı. Tanışma programının ardından sendikamız genel merkez yöneticileri üyelerimizle biraraya geldi. Başarılı ve verimli bir eğitim programının geçirilmesi temennilerinde bulunan Genel Merkez Yönetimi, bu yeni eğitim türünün üyelerimize, sendikamıza ve işçi sınıfı içinde yer alan tüm engelli dostlarımıza yararlı olmasını umut ettiklerini belirttiler.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz burada yaptığı konuşmasında,

“Petrol-iş Türkiye işçi sınıfı tarihinde öncü, ilklerin sendikası olarak bilinir. Petrol-İş, işçi sınıfı mücadelesi söz konusu olduğunda, bugüne dek en yaratıcı eylem ve etkinlikleri hayata geçiren ilk sendikalardan biri olmuştur. Sürekli güçlenmeyi ve büyümeyi hedefe koymak, sendikamızın vazgeçmediği ilkeleri arasındadır. Türkiye’de Eğitim Servisi birimini oluşturan ilk sendikalardan olan ve eğitimlerine her zaman yenilikler katan Petrol-İş, “işçi eğitimi” alanındaki bu kararlılığını sürdürmektedir. 2021 yılında bu yenilikler arasına İşitme Engelli Üyeler İçin Eğitim de katılmıştır. Sendikamız tarihinde ilk kez işitme engelli üyelerimize yönelik olarak yapılacak bu eğitimin Türkiye sendikaları arasında da benzerine az rastlandığını biliyoruz. Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu olarak bu özel eğitimden elde edilecek sonuçlara göre önümüzdeki dönemde buna benzer türden faaliyetlerin daha da arttırılmasının hedefliyoruz. Bu eğitimin üyelerimize, sendikamıza ve  tüm engelli dostlarımıza yararlı olmasını umut ediyoruz.” dedi.