• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Düzce Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı:

ÜNAL AKBULUT DÜZCE ŞUBE BAŞKANIMIZ OLDU

Petrol-İş Düzce Şubesi 1. Olağan Kurucu Genel Kurulu, 25 Mayıs Cumartesi Günü,  Düzce Pelemir Otel'de  gerçekleşti. Genel kurul sonrasında yapılan seçimlerde, Ünal Akbulut Şube Başkanı olarak seçilirken,  Muzaffer İşık Başkan Yardımcısı Kadir Akyıldız,  Mali Başkan Yardımcısı  görevlerine getirildi. Recep Ak ve Birol Metekoğlu ise Yönetim Kurulu üyeliklerini paylaştılar.

27.05.2013

Cumartesi günü Sabah 9.30 'da başlayan Düzce Şubemizin 1. Kurucu Genel Kuruluna,  Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın Petrol-İş Sendikası Merkez Yöneticileri, Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen,  sendikamızın Adana, Ankara, Bandırma, Batman, Bursa, Kırıkkale, Gebze, İstanbul 2 Nolu, İzmir, Kocaeli, Mersin, Trakya Şube yönetim kurulları ile Merkez Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Bölge sendikalarının, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin  genel kurula ilgisi büyük oldu. Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Feti Sönmez, Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan işyeri temsilcisi Adem Ünal, İbrahim Bahar, Kamu-Sen İl Başkanı Şemsettin Bahadır, Türk Eğitim -Sen Başkanı Osman Çakmak, Tes-İş Adapazarı Şube Denetim Kurulu Üyesi Muhittin Durmaz, Tes-İş Adapazarı Şube Baştemsilcisi Dursun Yılmaz, Düzce Kooparatif Bölge Ormancılık Birliği Haşim Karaca, Cigor Alfa Çorap Baştemsilcisi Sedat Mıhçı,  Cigor Alfa Çorap temsilcisi Ömer Şahin, Sendikalar Platformu eski başkanı Ali Gürel, Lastik-İş  Düzce İl Temsilcisi, Hüseyin Gümrük, EMEP'ten  Sabahattn Dursun,  yine EMEP'ten Hüsamettin Kavi, Basın-İş Ömer Gürel, Düzce Eğitim-İş Zeki Bayram, Türk Büro-Sen Düzce İl Başkanı Temel Kırali, Düzce Belediye-İş İl Temsilcisi Ertuğrul Güler  ve pek çok sayıda davetli sendikamızı bu önemli günde yalnız bırakmadılar.

Genel kurulun açılış konuşmasını Düzce Şube Başkanımız Ünal Akbulut yaptı. Genel kurulun Düzce'ye, işçi hareketine, Petrol-iş Sendikasına hayır getirmesini dileyen Akbulut, Standard Profil örgütlenmesine yine mayıs-haziran sıcağında başladıklarını belirttikten sonra şöyle devam etti:  “ Biliyorduk, kültürler kuşağı bu cennet  şehrin insanları, bu hayali bizimle birlikte kuracaklardı.   Kurmakla kalmayıp  bu hayal için emek sarf edecekler,  bedel ödemeyi göze alacaklar ve bu hayal için bedel ödeyeceklerdi. İşte bugün burdayız bugün burada bir kuruluş onurunu paylaşıyoruz.  İklim değişecek demiştik  ya işte iklim değişecek dedigimiz gün, bugündür. Kelimelerin benim açımdan kifayetsiz kaldığı ama o yüreği emekle çarpan, emeğe dost bakan insanların günü bugün sevinçliyiz çünki sizler varsınız.” dedi.

Çok mutlu ve onurluyuz
Ünal Akbulut'un konuşmasının ardından divan oluşturdu. Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Mustafa ÖZTAŞKIN, divan üyeliklerine ise  Petrol-İş Ankara Şube Başkanımız Şuayip GÜL, Petrol-İş Adana Şube Başkanımız Abdül Mecit Dönmez, Petrol-İş İzmir Şube Başkanımız A.Gani Gündoğdu, Petrol-İş Trakya Şube Başkanımız Turgut Düşova  seçildi.

Daha sonra  söz alan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın Düzce Şubesi 1.  Kurucu Genel Kurulu'un Petrol-İş Sendikası  açısından önemine vurgu yaptıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü : “Petrol- İş Sendikası olarak uzunca bir gerileme döneminden sonra, 21 yıl sonra ilk defa yeni bir şube açtık. Düzce Şubesi açılana kadar biz 11 yıl içersinde yedi şubemizi kapatarak daralmıştık. Düzce Standart Profil işçilerinin örgütlenmesi ile yeni bir güce kavuştuk bunun için çok mutluyuz onurluyuz. ”

Örgütlenmenin dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu belirten Öztaşkın, Standard Profil işçilerinin zoru başardıklarının altını çizdikten sonra   “İnandınız güvendiniz  ve örgütlendiniz sizleri bir kere daha yürekten kutluyorum değerli arkadaşlarım. Evet kime inandınız önce kendinize inandınız sonra sendikanıza güvendiniz sonra bu örgütlenmenin sorumluluğunu üzerine alan Ünal kardeşimize güvendiniz  ve bu güven sonunda da başardınız.  Sizlerle onur ve  gurur duyuyoruz. Petrol-İş Sendikasının Başkanlığını yapmaktan ben, onur duyuyorum, sizlerden gurur duyorum.   Ünal başkanımızı diğer emeği geçen arkadaşlarımızı, perde arkasında çalışan işinden olan arkadaşlarımı kutluyor ve kongremizin örgütümüze işçi sınıfımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Genel Başkanımızdan sonra Türk-İş Marmara Bölge temsilcisi Adnan Uyar ve Teksif- İl Başkanı Cemi Tınaz kuruluş birer konuşma yaparak Petrol-İş'in Düzcede örnek bir örgütlenme yaptığını ve sendikal örgütlenmeyi bir başka aşamaya taşıdığını, bunun bölge için bir kıvılcım olduğunu söylediler.

Mücadele edenleri unutmayalım 
Ünal Akbulut kürsüye çıktı ve şubenin yol haritasını çizdi. İnsanın en önemli özelliğinin kime yapılırsa yapılsın haksızlığa karşı çıkmak olduğununun altını çizen Akbulut “Biz bugüne kadar şu ana kadar kurduğumuz cümleyi ben diye kurmamıştık ya çünkü ben oldukça çarisiz  ben oldukça kimsesiz olmak yerine biz olmayı seçtik biz... Biz olduk gördük ki Düzce'de kardeşlerimiz var biz olduk bildik ki Petrol-İş'te kardeşlerimiz var biz olduk bildik ki Türkiye'de kardeşlerimiz var biz birlikte haykırdıkça bizim sesimizi kısmaya kimin gücü yetebilir? Mesele benliğinden vazgeçmek değil mesele biz olmayı becerebilmekte” dedi.

Akbulut örgütlenme sürecinde en önlerde olup işten çıkarılan arkadaşlarının  emek ve çabalarına da değindi, yol arkadaşlarına teşekkür ederek şöyle devam etti:  “Yürürken bizimle beraber mücadele ederken yaralananlar berelenenler var Kara İbom biz seni unutmadık be koçum senide unutmadık Murat Yavuz'u da unutmadık Fatih Gönder, Serhat, Nurettin, Bilal.. unutmadık unutmadık.”

Genel Kurulun iki kadın delegesinden  Meltem Güney,  Ünal Akbulut'a Standard profil işçileri adına bir plaket sundu. Güney kürsüde yaptığı konuşmada " 1. Kurucu Genel Kurul günümüzde  saygıdeğer misafirlerimize ve emekçi arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum . Ben de bir emekçi olarak bu plaketi yüreğindeki mücadele ruhunu bize aşılayan Şube Başkanımız Ünal Bey'e Standard Profil emekçileri olarak  Standard Profil  mavi şapkalıları olarak takdim etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra Şube yöneticilerini seçmek üzere Standard Profil üyesi 125 delege oylarını kullandılar.  Oylama sonucunda Ünal Akbulut Şube Başkanı olarak seçilirken,  Muzaffer Işık Başkan Yardımcısı Kadir Akyıldız,  Mali Başkan Yardımcısı  görevlerine getirildi.  Recep Ak  ve Birol Metekoğlu ise Yönetim Kurulu üyeliklerini paylaştılar. Şube denetim kurulu İrfan Atan, Sedat Çalı, Eyüp İlker Aydoğdu. Şube Disiplin Kurulu üyelikleri ise  Halit Yılmaz, Kadir Çelik, Mahmut Düzgün'den oluştu.

Kaynak: Basın Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı