• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ünye'de Petrol-İş Sendikası üyeleri istifa ettirildi:

Ünplas işverenini sendikal haklara saygıya davet ediyoruz

Ünye'deki Ünplas işverenleri sendikalaştığımız iş yerinde iki üyemizi işten çıkarırken, diğerlerini işten atmakla tehdit ederek, üyelikten istifa ettirtti. Petrol-İş Sendikası Mehmet Yaşar Sezgül ve ortağı İsmail Sönmezi yasalara uymaya davet ediyor.

06.05.2014

71 işçinin çalıştığı Ordu Ünye'de kurulu Ünplas Ünye Plastik ve İnş. Malzemeleri Nakliye San Tic Aş. işyerinde işçiler, geçtiğimiz hafta Petrol-iş Sendikasına üye olmaya başladılar. 1 Mayıs günü işçilerin sendikaya üye olduğunu öğrenen işveren Mehmet Yaşar Sezgül ve ortağı İsmail Sönmez, işçilere asla sendikayı kabul etmeyeceğini açıklayarak ikisi vardiya amiri beş işçiyi sözlü olarak işten attı.

2 Mayıs günü vardiya değişim saatinde bir araya gelen işçiler işten atılanların geri alınmasını talep etti. Yapılan görüşmelerin ardından üç işçiye tekrar işe alan işveren, biri vardiya amiri olmak üzere iki işçiyi sendikayı örgütledikleri gerekçesi ile işten attı.

Sendikalaşma haktır

Gün boyu atılan iki işçinin de tekrar işe alınması için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Sendikamızın gerekli çoğunluğu sağlayıp yetki sürecini başlatılmasının ardından, işveren tüm işçileri sendika üyeliğinden istifa etmeye zorlayarak aksi takdirde iş akitlerinin sonlanacağını bildirdi. Petrol-İş üyelerini sendikadan istifa ettirmek için Ünye'deki tüm ilişkilerini devreye sokan işverenlerin baskısına dayanamayan işçiler, sendika üyeliğinden istifa etti.

Petrol- İş Sendikası olarak, Ünplas işvereni işçilerin sendikal haklarına saygı göstermeye, sendika üyesi işçilerin üzerindeki baskıyı kaldırmaya çağırıyoruz. Petrol İş Sendikası, tek bir üyesi bile kalsa işçilerin haklarını savunmaya ve yanlarında olmaya devam edecek.

 

Kaynak: Örgütlenme Servisi