• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Üyelerimizden 'daha fazla iç örgütlenme' çağrısı

İstanbul 1 Nolu şubemize bağlı işyerlerimizden Sandoz ve Novartis, 24 ve 25 Ekim 2009 tarihlerinde, Genel Merkez toplantı salonumuzda yeni üye eğitimlerine katıldı.
25.10.2009

İstanbul 1 Nolu şubemize bağlı işyerlerimizden Sandoz ve Novartis, 24 ve 25 Ekim 2009 tarihlerinde, Genel Merkez toplantı salonumuzda yeni üye eğitimlerine katıldılar.
Üyelerimiz Cumartesi günü, Şube Başkanı Reşat Tüysüz ve Sandoz temsilcileri ile birlikte Eğitim Servisinden uzman İsmail Hakkı Kurt'tan sendika üyeliği ve sendikaların toplumdaki rolü üstüne bir seminer dinlediler. Toplam 55 arkadaşımızın katıldığı yoğun geçen eğitimin ardından yemek molası verildi ve daha sonra tüm üyeler kendi aralarında sorunları ve çözüm yollarını tartıştılar. Sonuçta, daha fazla iç örgütlenme ve daha fazla mücadele kararı çıktı.
Novartis üyeleri ise, Pazar günü yine Şube Başkanı Başkan Reşat Tüysüz ve işyeri temsilcilerinin bulunduğu toplantıda, Eğitim Servisinden uzman Erhan Kaplan ile birlikte yeni bir üyeliğin neleri gerektirdiği ve üyenin sendikadan beklentileriyle birlikte sendikanın tüm üyelerden beklentilerine dair bir seminerde birlikte oldular. Toplam 37 üyemizin katıldığı, uzun tartışmaların ve değerlendirmelerin yaşandığı toplantının değerlendirilmesinden iç örgütlülüğün asıl odaklanılması gereken alın olduğu sonucu çıktı.
Seminerin kapanışına Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen de katıldı ve üyelerimizin sorunlarına merkezi düzeyde cevaplar verdi. Yeni dönemde uygulanacak Sendikalı Ol kampanyasının ayrıntıları da yine Nimetullah Sözen tarafından aktarıldı.
Her iki seminerimiz de bu türden toplantıların devamının gelmesi ve sayısının arttırılması temennisiyle son buldu.