• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Van'da öğretmenler isyan etti

Depremin ardından bir de devletin vurduğu Van'da öğretmenler ilgisizliğe isyan etti. Van'da Eğitim-Sen'in çağrısıyla 4 bine yakın öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürürken, Erciş'te de öğretmenler kaymakamlık önündeydi

SENDİKA:ORG
29.12.2011

Depremin üzerinden iki ay geçmesine karşın önlemlerin alınmadığı, sorunların çözümü için adımların atılmadığı Van'da ve Erciş'te bugün öğretmenler eylemdeydi.

Erciş'te internet üzerinden örgütlenen öğretmenler Erçiş Kaymakamlığı önünde eylem yaptı. Öğretmenler eylemlerinde depremin üzerinden 60 gün geçmesine rağmen hala ciddi sorunlar yaşadıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'görev yerlerine gidebilirsiniz' açıklamasına karşın hala insanca yaşayabilecek koşulların yaratılmadığını söylediler.

Van'da da Eğitim-Sen'in çağrısıyla gerçekleştirilen eylemde 4 bine yakın öğretmen, Karayolları Bölge Kavşağı'ndan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında polisin sık sık engel çıkarması ve öğretmenleri hasarlı binaların altından yürütmeye çalışmasına karşın öğretmenler caddeyi kapatarak eylemlerini gerçekleştirdi.

Öğretmenler yürüyüşleri boyunca "Öğretmene 300, vekile yüzde 100", "Emekçiler sokakta vali nerede", "Vali konakta, öğretmenler sokakta", "Öküze 400, öğretmene 300" sloganları attı.

Yetkililer görüşme gereği duymadı
Öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önüne geldikten sonra bir yetkili ile görüşmek ve barınma sorunları ile ilgili taleplerini söylemek istediler. Ancak Milli Eğitim yetkilileri öğretmenler ile görüşme gereği duymadı ve eylemi binanın camlarından izlemeyi tercih etti.

Taleplerini söyleyecek bir yetkili bulunmamasına büyük tepki gösteren öğretmenler, müdürlüğün bahçesinde bir açıklama gerçekleştirdi. Depremde yaşamını yitiren 70'den fazla öğretmen için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasıyla başlayan eylemde açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı Mucip Vergili okudu.