• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ELBA BANT’TA ÜRETİM DURDU

YAŞASIN GREVİMİZ, YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

Sendikamız Trakya Şubesi’nin örgütlü olduğu Elba Bant’ta bugün itibariyle grevimiz başladı. Mayıs ayında başlayan toplu pazarlık görüşmelerinde ücret başta olmak üzere üyelerimizin taleplerinin karşılanmaması sonucu yeni bir mücadele ateşi Çerkezköy’de yanmaya başladı.

25.09.2024

Sendikamız Trakya Şubesi’nin örgütlü olduğu ve Çerkezköy-Veliköy Mevkii’nde kurulu Elba Bant Sanayi ve Tic. A.Ş. işyerinde bugün itibariyle grevimiz başladı.

Elba Bant işyerinde sendikamız ilk olarak 2009 yılında örgütlenmiş ve 2010 yılında 1. dönem sözleşme imzalanmıştı. 8. dönem sözleşme görüşmesini sürdürdüğümüz Elba Bant’ta şu an yaklaşık 210 üyemiz çalışıyor.

Petrol-İş ile Elba Bant arasında 8. dönem toplu pazarlık süreci 23 Mayıs’ta yapılan ilk toplantıyla başladı ve bugüne kadar taraflar arasında sonuncusu 9 Eylül’de olmak üzere 8 görüşme gerçekleştirildi. Ancak başta ücretler olmak üzere üyelerimizin sosyal hakların geliştirilmesine dönük talepleri işveren tarafından kabul edilmemesi ile bugün grevimizi kamuoyuna ilan ettik.

İlk örgütlülüğümüzden bugüne çalışma ilişkileri bağlamında iyi ilişki sürdürdüğümüz Elba Bant işvereninin, üretimin durmaması ve artması için gerekli özveriyi gösteren, her türlü zorluğa katlanan üyelerimizin taleplerine kulak tıkamasının iş barışına zarar verdiğini bir kez daha tekrar ediyoruz. Ve işvereni bir kez daha üyelerimizin taleplerini dikkate alarak toplu pazarlık masasına davet ediyoruz.

Grev Alanı Coşkulu ve Kararlı

Bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren üyelerimiz grev alanını doldurarak kararlılıklarını gösterdiler. Her bir üyemiz haklı taleplerini duyurmak, mevcut ekonomik koşullarda daha iyi yaşayabilmek için bir yumruk olmayı başardılar. Elba Bant’ta bugün itibariyle çarklar dönmüyor, üretim gerçekleşmiyor.

Sendikamız Genel Merkez Yöneticileri, İstanbul 1 Nolu ve Düzce Şube Yönetici ve temsilcileri de Trakya Şubemiz ve Elba Bant’ta çalışan üyelerimizle dayanışma için grev alanındaydılar. Yine Trakya Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilci ve üyelerimiz de grev alanına gelerek dayanışmalarını gösterdiler.

Grev alanında Genel Merkez Yöneticilerimiz yaptıkları konuşmalarıyla Elba Bant grevini selamlayarak, Petrol-İş Sendikası’nın her zaman üyesinin yanında ve üyesi için mücadele etmeyi sürdüreceğini belirttiler, başarı dilediler. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de konuşmasında Türkiye’deki mevcut ekonomik koşulların emekçileri her geçen gün daha da zora soktuğunun altını çizdi. Petrol-İş Sendikası’nın izlediği müzakere stratejisi ve verdiği mücadele ile öncü olduğunu belirten Akyüz, işverene de üyelerimizin taleplerini dikkate alarak toplu pazarlık masasına oturma davetini yineledi.

Grevimizin ilk gününde grev alanına gelerek bizlere destek veren sendikalara, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, basın emekçilerine, grevlerinin 7. gününde olan As Plastik çalışanı üyelerimize, sendikamız şube başkanları ve yöneticilerine, işyeri sendika temsilcilerimiz ile emek dostu kurumlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Yaşasın Sınıf Dayanışması! Yaşasın Elba Bant Grevimiz!