• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

YATAĞAN DİRENİŞİNE SGBP'den DESTEK

Özelleştirmeye karşı, işyerlerinin önünde 21 gündür direnen Yatağan termik santral ve kömür işletmeleri işçilerine Sendikal Güç Birliği Platformu'ndan destek geldi.
Petrol iş genel başkanı ve SGBP dönem sözcüsü Mustafa Öztaşkın, Kristal İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Basın İş Genel Başkanı Yakup Akaya, Tek Gıda İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Kemal Köse ve bazı sendikaların İzmir şube başkan ve yöneticileri de direnişe destek verenler arasındaydı.

Korkmaz Tedik
08.10.2013

Sendikalaşma mücadelesi veren ve 143 gündür direnişte olan Manisa Standart profil işçileri, Aliağa Petkim işçileri, Tümtis sendikasına bağlı ambar işçileri de direnişe destek vermek için Yatağan’a geldi. İşçiler, direniş çadırının kurulu olduğu, Yatağan Termik Santrali'nin önüne gelmek için Muğla Bodrum karayolunu trafiğe kapatarak yaklaşık bir kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Sendikal Güç Birliği Platformu ve destek için gelen işçileri, direniş çadırının önünde bekleyen santral işçileri coşkulu bir şekilde karşıladı. Yatağan esnafının da destek verdiği eylemde sık sık “şalter inecek hükümet gidecek “, “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” ve Türk İş göreve genel greve” sloganları atıldı. Burada işçilere seslenen Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi eski başkanlarından Murat Bekem; yıllardır özelleştirme karşıtı eylemleri ile Türkiye’nin gündemine oturmuş Yatağan'ın yiğit evlatları ve direnişimizi güçlendirmek, destek vermek için uzaklardan buraya gelen işçi kardeşlerimiz, sizin varlığınız bu mücadelenin teminatıdır dedi. Bekem’in ardından sırasıyla Kemal Köse, Bilal Çetintaş, Yakup Akkaya da birer konuşma yaparak kitleyi selamladılar. Sık sık sloganlarla kesilen konuşmaların ardından kürsüye Mustafa Öztaşkın çıktı. Öztaşkın, yaptığı konuşmada "kamu kurumları toplumsal birikimimizin ürünüdür. Bunları kurmak için bütün halkımız bedel ödedi. Bu kurumlar halkındır, bizimdir, satılamaz, sattırmayacağız" dedi. Yatağan işçisinin mücadelesinden heyecan duyduğunu belirten Öztaşkın, tüm ülkenin gözü burada, sizin mücadelenizde, başaracağınıza eminim dedi. Bu sırada atılan bir slogana atıf yapan Öztaşkın, evet sizi bugün görmeyenlere, duymayanlara karşı sizde yarın sandıkta aynısı yapmalısınız. Gerektiği zaman şalter inmeli, hükümet gitmeli dedi. Öztaşkın, sizlerin mücadelesini yürekten kutluyorum, Ankara yolculuğunuz bayunca da sizlere destek vereceğiz diyerek konuşmasını bitirdi. (Yatağan/EVRENSEL)

www.evrensel.net/news.php?id=69759

Fotoğraflar: Petrol-İş Aliaga Şubesi

Kaynak: Evrensel Gazetesi