• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EĞİTİM

Yeni Dönem Temsilci Eğitimi Sona Erdi

2017 Dönemi içinde yapılan ikinci temsilci eğitimi sona erdi.

24.02.2017

Bahar 2017 Dönemi içinde planlanan temsilci eğitimlerinin her ikisi de başarıyla tamamlandı. Petrol-İş sendikası temsilci eğitimleri uzun yıllardır Genel Merkezde yapılmakta ve merkez salonları kullanılmaktadır. Bu dönem de yeni seçilen temsilcilerimiz İstanbul'a davet edildiler ve bir hafta boyunca yoğun bir programa tabi tutuldular.

Bu dönem için öngörülen eğitimlerin her ikisinin de ocak ayı içinde tamamlanması hedeflenirken, İstanbul'a yağan yoğun kar yağışı ilk eğitimin ertelenmesine yol açmıştı. Bu nedenle birinci eğitim Ocak ayında (23-27 Ocak 2017), ikinci eğitim ise Şubat ayında (20-24 Şubat 2017) tamamlandı.
Bu eğitimlerde amaç yeni seçilen temsilcilerimizin sendikamızın bütün servisleriyle tanışması ve temsilcilik dönemleri içinde kullanabilecekleri bilgilerle donanmış olarak işyerlerine dönmelerini sağlamaktır.

Bahar 2017 Temsilci Eğitimlerine toplamda 62 yeni seçilen temsilcimiz katıldı. Böylece, birkaç eksik haricinde yeni seçilen temsilcilerimizin bütünü beş günlük genel merkez eğitimlerine katılmış oldu.

Petrol-İş Temsilci Eğitimleri, ciddi sertifikasyon programı ağırlığındadır. Genel uygulama olarak, temsilci eğitimlerinde hem başlangıç hem de sonuçlandırma Merkez Yönetim Kurulu ile yapılmaktadır. Eğitimler, pazartesi günleri Merkez Yönetim Kurulu'nun katılımcıları kısaca selamlaması ile başlayıp cuma günleri Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan bu kez uzunca bir toplantının ardından sertifika verilmesiyle sonlanır.  Bütün temsilciler, sabah tam 9'da başlayan ve akşam 17'ye kadar kesintisiz devam eden eğitimlere eksiksiz katılırlar. Eğlence ile bilgi edinmeyi bir arada yürütmeye gayret eden eğitimlerin başarısının ölçüsünü eksiksiz katılımda bulmak mümkün sanırız.
Eğitim Servisi tarafından koordine edilip yürütülen Temsilci Eğitimi için sendikamızın diğer uzmanlık servisleri ihtiyaç çerçevesinde birer veya ikişer saat boyunca servislerinin hangi görevleri üstlendiğini, temsilcilerin bu uzmanlık alanlarından yararlanma yol ve yöntemlerini aktardılar. Bazıları genel merkez binasına dahi ilk kez ayak basan temsilcilerimizin servislerin aktardığı bilgilerden çok yararlandığını gördük.

Temsilci Eğitimleri, bilgi aktarımının yanı sıra, temsilcilerimizin bir konu hakkında hazırlanma, grup içinde tartışma, müzakere ve çatışmaları çözme becerileri kazandırmayı da hedeflemekte. Arkadaşlarımızın hazırladıkları konuyu sunma ve karşı görüşlere cevap verebilme yeteneklerinin de sınandığı eğitimlerin temsilcilerimizin donanımlarına büyük katkı sunduğunu ve örgütsel ihtiyaçlara cevap verebildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Son gün olan Cuma günü Merkez Yönetim Kurulu ile temsilcilerimizin toplantısına ve karşılıklı görüş alışverişine ayrılıyor. Bu toplantıda, hem Genel Başkan hem de farklı sorumluluk alanlarına sahip MYK üyeleri sendikamızı, sendikamızın ilkelerini, son dönemlerdeki gelişmelere dair Türk-İş'in ve sendikamızın yaklaşımlarını, politikalarını, ülkenin güncel sorunlarını ve sendikamızın önerilerini aktarırlar ve temsilcilerin görüşlerini alırlar. Doğrudan üye tabanını temsil eden temsilcilerimizin görüşlerinin Merkez Yönetim Kurulu için de hayati önemde olduğunu, görüş oluştururken tabanın genel yapısının göz önüne alındığını gözlemekteyiz. Örgütün en üst siyasi karar vericileri ile doğrudan görüşme ve fikirlerini paylaşma olanağı bulan temsilcilerin daha büyük kararlılıkla işyerlerine döndüklerini biliyoruz.
Sertifika töreni ile son bulan eğitimin temsilcilerimizin bireysel gelişimine ve donanımlarına çok olumlu katkı yaptığını düşünüyoruz.

Aşağıda eğitimlerde çekilen fotoğraflar ile katılımcıların isim, işyeri ve şubelerinin bulunduğu liste yer almaktadır.

 

 

20-24 Şubat Temsilci Eğitimi
ADI SOYADI İŞYERİ ŞUBE GÖREV
FETHİ TATAR BOTAŞ ADANA BAŞTEMSİLCİ
HİLAL ÖZER BOTAŞ ADANA TEMSİLCİ
MÜRSEL ÇELİK BİL ADANA TEMSİLCİ
FATİH TANATAR BOTAŞ ADANA TEMSİLCİ
AHMET ARAZ TOROS TARIM ADANA TEMSİLCİ
TARIK EKER BOTAŞ ADANA TEMSİLCİ
EMRAH TEMİZ PLASTİFORM BURSA TEMSİLCİ
YASİN SEZAN PLASTİPAK BURSA TEMSİLCİ
HASAN DAYI ALKOLOİD BURSA TEMSİLCİ
UĞUR SARAÇ TEKNO KAUÇUK GEBZE BAŞTEMSİLCİ
MURAT KOÇAK TEKNO KAUÇUK GEBZE TEMSİLCİ
ERKAN KOÇAK MEGA PLAST GEBZE TEMSİLCİ
AYHAN DİLEKÇİ TEKNO KAUÇUK GEBZE TEMSİLCİ
YÜKSEL DOĞAN DURDEN PLASTİK-2 GEBZE TEMSİLCİ
ÖZGÜR ÖZDEMİR DURDEN PLASTİK-2 GEBZE BAŞTEMSİLCİ
ÖMRAL EKER TRELLEBORG GEBZE TEMSİLCİ
DURSUN KARATAŞ TRELLEBORG GEBZE BAŞTEMSİLCİ
YUSUF ZİYA SEVER ALPLA PLASTİK GEBZE TEMSİLCİ
KEMAL REKA BASF GEBZE TEMSİLCİ
MURAT BEKTAŞ SANDOZ İSTANBUL-1 TEMSİLCİ
EMİNE GÜMÜŞ TPİ-2 İZMİR TEMSİLCİ
YUSUF UYGUR TPİ-2 İZMİR TEMSİLCİ
YUSUF AKPINAR TPİ-1 İZMİR TEMSİLCİ
SERKAN KANAL TPİ-1 İZMİR TEMSİLCİ
HALİL İBRAHİM AKBAŞ TPİ-1 İZMİR TEMSİLCİ
ÜMİT ÇETİNTAŞ TPAO TRAKYA BAŞTEMSİLCİ
VOLKAN KARAAĞAÇ TPAO TRAKYA TEMSİLCİ
SERDAR SOYDAN ZENTİVA TRAKYA TEMSİLCİ
OĞUZ YURDUSEVEN TP TRAKYA TEMSİLCİ
EROL GÜVENÇ ZENTİVA TRAKYA TEMSİLCİ
METİN YÜKSEL TBNGC TRAKYA TEMSİLCİ