Yeni üyelerimize eğitim

31.03.2008

BASIN BİLDİRİSİ31 Mart 2008Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi olarak üyelerimize yönelik eğitimlere 29-30-31 Mart 2008 tarihlerinde devam edildi. Şubemiz konferans salonunda verilen eğitimlere Sendikamız Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözen, Eğitim uzmanlarımızdan İsmail Hakkı Kurt ve Erhan Kaplan katıldılar. Bu eğitimlere 350 üyemiz katıldı. Dyo, Mecaplast, Tekno Kauçuk, Polifen Kimya, Pimaş, Öncü, Cambro Özay ve Süperlas'ta çalışan yeni üyelerimiz katılmışlardır.Eğitimlerde; Temel üye eğitimleri, güncel konularla ilgili SSGSS, Kıdem Tazminatı, 2821, 2822 sayılı Sendikalar Kanunu, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu hakkında bilgi verildi. Sendikaların ulusal ve uluslararası ilişkileri ve önemi anlatıldı. Yapılan bu eğitimlerin birinci aşamasının eğitimler olduğu ve bundan sonra da diğer işyerleri ile birlikte eğitimlere devam edileceği anlatıldı. Amaç bilinçli çalışanlar topluluğu oluşturmanın yanında ne yaptığını bilen haklarını ve menfaatlerini savunan ve geliştiren bir toplum oluşturmaktır. Çalışanların birliğinin sağlanması durumunda nelerin başarılacağını göstermektir. Bu anlamda bu eğitimler verimli geçti. Hedeflenen sayılarda gerçekleşti.Katılan tüm üyelerimize, temsilcilerimize, yöneticilerimize ve eğitimcilerimize Şube Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz. Saygılarımızla Şube Yönetim Kurulu Adına Başkan Süleyman Akyüz