Medyada Türk-iş Genel Kurulu

'Yolumuza Türk-İş içinde devam ediyoruz'

Sendikal Güç Birliği’nin 10 sendika dışındaki delegelerden de oy aldığı dikkat çekti. Kumlu delegelerden 223 oy alırken toplamda 90 civarında delegesi olan Sendikal Güç Birliği’nin adayı Mustafa Öztaşkın 127 oy aldı.
BURAK ÖZ/BİRGÜN
12.12.2011

Türk-İş 21. Genel Kurulu’nda TES-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu tekrar Türk-İş Genel Başkanlığı’na Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak tekrak Türk-İş Genel Sekreterliği’ne seçildi. Ancak Sendikal Güç Birliği’nin 10 sendika dışındaki delegelerden de oy aldığı da dikkat çekti. Kumlu delegelerden 223 oy alırken toplamda 90 civarında delegesi olan Sendikal Güç Birliği’nin adayı Mustafa Öztaşkın 127 oy aldı. Bunun dışında Genel Sekreter Pevrul Kavlak dışında Kumlu’nun listesindeki bütün isimler yönetime seçildi.

‘YOLUMUZA TÜRK-İŞ İÇİNDE DEVAM EDİYORUZ’
Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı konuşmada, “Demokratik bir kurul oldu. Biz Sendikal Güç Birliği olarak yolumuza devam edeceğiz. Kararlarımızı genel kurula getireceğiz. Umarım iş birliği içinde bu kararlar alınır. Bunun ipuçlarını da Mustafa Kumlu ve Pevrul Kavlak’ın konuşmasında aldık. Ancak bu kararların alınmazsa gereğini yapacağız. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz”dedi.

‘GENEL KURUL KARARLARIMIZ MANİFESTOMUZ’
Tekrar Türk-İş Genel Başkanlığı’na seçilen Mustafa Kumlu ise, “Genel Kurul Komisyonları çok verimli bir çalışma içinde olmuştur. Genel Kurul Kararlarımız, Türk-İş’in manifestosudur. Bu manifesto rehberimiz olacaktır. İşte yine ateşten gömleği giydim… Biliyorum üzerimize atılan ateş topları nedeniyle yine yanmadığımız bir tek gün olmayacak. Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık. Bu zor dönemde emek lehine adımlar atılabilmesi için tek tek hepinize, hepinizin desteğine ihtiyacımız var arkadaşlar.
Genel Kurulu değerlendiren sendika başkanları genel olarak, Genel Kurul’la birlikte Türk-İş’te bir dönüşüm yaşanacağı kanısındaydı.

‘BU GENEL KURULUN İDEOLOJİSİ VARDI’
Türk-İş 21. Genel Kurulu'nun 4'ncü ve son günü olan bugün seçimler yapıldı. Sendika başkanları oylarını kullandıktan sonra BirGün’e sıcağı sıcağına değerlendirmelerde bulundu.

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel oyunu kullandıktan sonra BirGün'e yaptığı değerlendirmede, " Bu Türk-İş Genel Kurulları'nun 30 yıldır gördüğüm Türk-İş Genel Kurullarından farkıydı.  Muhalefetin bir ideolojisi olmasıydı. Genel kurulla birlikte sendikal hareket ivme kazanacak. Sendikal Güç Birliği'nin bir misyonu var emeğin iktidarın kurmak için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘TABANDA YOĞUN DEĞİŞİM İSTEĞİ VAR’
TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise yaptığı değerlendirmede, “Şov havasında bir Genel Kurul yapılmaya çalışıldı. Ancak Sendikal Güç Birliği’ni oluşturan bizler buna izin vermedik. Bugün artık Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun yaptığı gibi işçi sınıfına saldıların ricacılıkla önlenemeyeceği anlaşılmış durumdadır. Bu Genel Kurul’un havasına da yansıdı. Mevcut Türk-İş yönetimi ricası sendikacılık anlayışını sonuna kadar sürdüremez. Türk-İş’te kastlaşmış bir yapı var. Bunu dönüştürmek zor… Ancak, bölgelerde yaptığımız toplatılardan da yansıyan tabandaki işçilerden Türk-İş’in yönetim anlayışının değişmesi için yoğun bir baskı var. Biz mücadelemize bu yapıyı değiştirmek için ve mücadeleci sendikacılık anlayışını yaymak için buradan devam edeceğiz. KESK, DİSK içersindeki sendikalarla da birlikte hareket ederek işçi sınıfına karşı saldırılara karşı koyacağız” şeklinde konuştu.

‘İKİ KARARIN ALINMASI ÖNEMLİ’
Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi ise, Türk-İş Genel Kurulu’nda iki önemli kararın alındığına dikkat çekti.  Biri Türk-İş Genel Kurulu’nda şu şekilde olan Genel Grev kararıydı: “Kıdem Tazminatı Türkiye İşçi Sınıfının ve Türk-İş’in kırmızıçizgisidir! Türk-İş Genel Kurulu; bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için; kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş Genel Kurulu; kıdem tazminatının fona devredilmesi, sürecinin azaltılması gibi bu hakkın ya da zayıflamasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı genel grev olacaktır”

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...