Makarnadan ziyafet
Makarna, bazen zaman
darlığında alelacele pişirilen bir yemek, bazen de evde malzeme
kalmadığında ne varsa onunla karıştırıp hemencecik hazırladığımız
bir atıştırmalık... Doğru malzemeleri kullanarak makarnayı ziyafete
de dönüştürmeniz mümkün.
Domatesli ve kremalı makarna
1 paket yumurtalı erişte makarna
(farklı bir makarna çeşidi de olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarmısak
5 adet orta boy domates
Karabiber, tuz, toz şeker
1 paket taze krema
Rendelenmiş parmesan peyniri
Taze fesleğenSoğanları ince ince
kıyın, zeytinyağıyla bir tavada soteleyin, sarmısakları ezin ve
soğana ekleyin. Daha sonra soyup küp şeklinde doğradığınız
domatesleri ekleyin. Domatesler püre haline gelinceye kadar pişirin.
Başka bir kapta makarnaları haşlayıp süzün, domatesli karışıma
kremayı ekledikten sonra süzdüğünüz makarnayı ekleyin, bir iki kez
karıştırıp ocaktan alın. Üzerini rendelenmiş parmesan peyniri ve
ince kıyılmış fesleğenle süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet
olsun...
Ispanak, enginar ve mantarlı makarna
1 paket yumurtalı erişte makarna
(farklı bir makarna çeşidi de olabilir)
250 gram mantar
2-3 adet soyulmuş enginar
2 diş sarmısak
5 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
1-2 avuç ıspanak yaprağı Taze çekilmiş karabiber, tuz
Mantarları yıkayıp dilimleyin. Soğan
ve sarmısağı ince ince kıyın, enginarları yıkayın ve küçük küpler
halinde doğrayın. Soğan, sarmısak, enginar ve mantarları bir tavada
zeytinyağı ile soteleyin. Ayrı bir tencerede makarnaları haşlayın.
Haşlanmış makarnayı sotelenmiş karışımın bulunduğu tavaya ekleyin,
baharatları ve tuzu da ekledikten sonra yıkanmış ve ince ince
kıyılmış ıspanakları ekleyin, bir iki kere karıştırdıktan sonra
ocaktan alın. Afiyet olsun....
(Kaynak: Petrol-İş Kadın Dergisi, Sayı 51,
Haziran 2015) |