Makarnadan ziyafet

 

Makarna, bazen zaman darlığında alelacele pişirilen bir yemek, bazen de evde malzeme kalmadığında ne varsa onunla karıştırıp hemencecik hazırladığımız bir atıştırmalık... Doğru malzemeleri kullanarak makarnayı ziyafete de dönüştürmeniz mümkün.

 

Domatesli ve kremalı makarna

 

1 paket yumurtalı erişte makarna

(farklı bir makarna çeşidi de olabilir)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan

4 diş sarmısak

5 adet orta boy domates

 Karabiber, tuz, toz şeker

1 paket taze krema

Rendelenmiş parmesan peyniri

 

Taze fesleğenSoğanları ince ince kıyın, zeytinyağıyla bir tavada soteleyin, sarmısakları ezin ve soğana ekleyin. Daha sonra soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler püre haline gelinceye kadar pişirin. Başka bir kapta makarnaları haşlayıp süzün, domatesli karışıma kremayı ekledikten sonra süzdüğünüz makarnayı ekleyin, bir iki kez karıştırıp ocaktan alın. Üzerini rendelenmiş parmesan peyniri ve ince kıyılmış fesleğenle süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun...

 

Ispanak, enginar ve mantarlı makarna

 

1 paket yumurtalı erişte makarna

(farklı bir makarna çeşidi de olabilir)

250 gram mantar

2-3 adet soyulmuş enginar

2 diş sarmısak

5 su bardağı su

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1/2 tatlı kaşığı kuru kekik

1-2 avuç ıspanak yaprağı Taze çekilmiş karabiber, tuz

 

Mantarları yıkayıp dilimleyin. Soğan ve sarmısağı ince ince kıyın, enginarları yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğan, sarmısak, enginar ve mantarları bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Ayrı bir tencerede makarnaları haşlayın. Haşlanmış makarnayı sotelenmiş karışımın bulunduğu tavaya ekleyin, baharatları ve tuzu da ekledikten sonra yıkanmış ve ince ince kıyılmış ıspanakları ekleyin, bir iki kere karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun....

 

(Kaynak: Petrol-İş Kadın Dergisi, Sayı 51, Haziran 2015)