• 30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Yayımlandı

Petrol-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 21-22 Şubat 2024 tarihinde KKTC-GİRNE’de toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.
  • Merkez Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Kamu işyerlerinde çalışan değerli üyelerimiz, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün imzalanmasından sonra yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler ve toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihlerinin farklılık göstermesi nedeniyle kamu işyerlerinde çalışanlar arasında ücret dengesizlikleri oluşmuştur. Yine enflasyonun yüksek seyretmesi sebebiyle çalışanların alım gücünde azalma yaşanmaktadır. Kamu işyerlerinde oluşan ücret dengesizliklerinin giderilmesi ve çalışanlara yüksek enflasyondan kaynaklı refah payı verilmesi için Konfederasyonumuz Türk-İş ve sendikamız Petrol-İş ile Türk-İş’e bağlı diğer sendikalar yoğun bir çalışma sürdürmektedir. Bu çerçevede, Türk-İş ile işveren sendikası TÜHİS arasında 10 Ocak 2024 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda oluşan ücret dengesizlikleri ve çalışanlara refah payı verilmesi konuları görüşülmüştür. Yine aynı gündemle, Petrol-İş dahil sendikaların talebiyle 11 Ocak 2024 tarihinde Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılmış ve son durum değerlendirilmiştir. Ayrıca Türk-İş, TÜHİS ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak bir yaklaşım geliştirerek sorunların çözülmesi için çalışmaya başlamıştır. Türk-İş ve sendikamız Petrol-İş, kamu işyerlerinde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi ve söz konusu sürecin taleplerimiz doğrultusunda başarıyla neticelenmesi için gerekli çalışmaları ve girişimleri sürdürecektir. Konuya dair gelişmelerden siz değerli üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Süleyman Akyüz
  • ENERJİ POLİTİKALARINDA İNİSİYATİF ÖZEL SEKTÖRE BIRAKILAMAZ

“Enerji politikalarında inisiyatif, kâr hırsı ile hareket eden özel sektöre bırakılamaz. BOTAŞ daha da güçlendirilmeli, enerjide kamu kuruluşlarımız entegre hale getirilmelidir.” Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu 7 Mart 2023 tarihinde TBMM’ye sunulan yasa teklifine ilişkin basın açıklaması yayımladı.
  • 29. Dönem 10. Olağan Başkanlar Kurulu Raporu Dünya-Türkiye Değerlendirmesi

PDF dökümanı, ekten bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  • Petrol-İş Sendikası 29. Dönem 9. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

Petrol-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 19-20 Ekim 2022 tarihinde Trabzon’da toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.
  • 29. Dönem 9. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Raporu Dünya-Türkiye Değerlendirmesi

• 29.Dönem 8. Olağan Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayımlandı

Petrol-İş Sendikası 29.Dönem 8. Olağan Başkanlar Kurulu, 16 Haziran 2022 tarihinde İstanbul’da toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.
  • 29. Dönem 8. Olağan Başkanlar Kurulu Raporu Dünya-Türkiye Değerlendirmesi

• 29.Dönem 7. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayımlandı

Petrol-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 21-22 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.
  • 29. Dönem 7. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Raporu Dünya-Türkiye Değerlendirmesi

Sayfalar

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...