• BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ...

Merkez Yönetim Kurulumuzdan Babalar Günü Mesajı...
  • Petrol-İş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Ziyaret

Genel Merkez ve Şube Yöneticilerimizden oluşan Petrol-İş Heyeti 5 Haziran Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i ziyaret etti. Petrol-İş Heyeti adına ziyarette sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya, Ankara Şube Başkanı Murat Yıldırım, Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş ile Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Doğan yer aldı. CHP Genel Merkezinde yapılan görüşmede Özgür Özel’e, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan da eşlik etti. Sendikamız Heyeti öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’e tebriklerini iletti. Ardından samimi bir ortamda yapılan toplantıda ülke ve emek gündeminde öne çıkan gelişmeler ele alındı. Sendikamız adına Genel Başkan Süleyman Akyüz hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun emekçilere etkisi, vergi sisteminden kaynaklı adaletsizlik, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller başta olmak üzere emek gündeminde öne çıkan gelişmeleri aktardı, çözüm noktasında neler yapılacağına dair fikir alışverişinde bulunuldu. Oldukça verimli geçen görüşme iyi niyet ve başarı dileklerinin iletilmesi ile son buldu.
  • Sumitomo’da Haklarımız İçin Grevdeyiz

Sendikamız Çankırı Şubesi’nin örgütlü olduğu Sumitomo Rubber Ako Lastik Sanayi ve Tic. A.Ş. işletmesi ile sendikamız arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine bugün itibariyle grevimizi başlatıyoruz.
  • Brezilya Kimya İşçileri Sendikası Sendikamızı Ziyaret Etti

Eğitim ve Teknik İş Birliği Anlaşmasını imzaladığımız, 2010 yılı ve sonrasında düzenli olarak karşılıklı ziyaretler yaptığımız Brezilya ABC Bölgesi Kimya İşçileri Sendikası 5-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında sendikamızı ziyaret etti.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
  • Adana Şubemizde Bayramlaşma Merasimi Yapıldı

Sendikamız Adana Şubesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla üyelerimizle bir araya gelindi.10 Nisan 2024 tarihinde şubemize bağlı tüm iş yerlerimizde Şube Başkanımız Bülent Kılıççıoğlu, şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve üyelerimizin katılımı ile Ramazan Bayramı bayramlaşma merasimi yapıldı, iyi niyet dilekleri iletildi.
  • MYK'dan Ramazan Ayı Mesajı

Mübarek Ramazan Ayının tüm İslam Alemine ülkemize ve üyelerimize sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ederiz. Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman AKYÜZ Genel Başkan
  • Genel Başkan Süleyman Akyüz Aliağa Şubeyi Ziyaret Etti

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz 28 Şubat Çarşamba günü Aliağa Şubeyi ziyaret ederek şube yönetimi ve şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilcilerle bir araya geldi. Aliağa Şube binasında yapılan görüşmede ülke ve emek gündeminde öne çıkan sorunlar üzerine sohbet edildi. Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerindeki üyelerimizin işyerlerindeki sorunları, yeni dönem toplu sözleşme süreçlerinde izlenecek politikalar, ek zam gibi başlıklarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşme iyi niyet ve başarı dilekleri ile sona erdi.
  • Genel Başkanımız ve Aliağa Şube Yönetimi SOCAR Heyeti ile Bir Araya Geldi

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ve Aliağa Şube Yöneticilerimiz 28 Şubat 2024 tarihinde örgütlü olduğumuz Star Rafineri ve Petkim işyerlerinin bağlı olduğu SOCAR Grubu yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette, Star ve Petkim işyerlerinden temsilciler de yer aldı.
  • BURDA BEBEK DİRENİŞİMİZ SONA ERDİ

Petrol-İş Sendikası, Genel Merkezi ve şubeleri ile örgütlenme mücadelesini sürdürmeye, örgütlü işçi-örgütlü toplum ilkesiyle çoban ateşleri yakmaya devam edecek. Fabrika önündeki direnişimiz sona erse de sendikal ve hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.

Sayfalar