Türkiye'de her yıl yüzlerce kadın en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor, binlercesi şiddete maruz kalıyor, onlarcası tacize, tecavüze uğruyor. Şiddetin her türlüsü hem evde hem işyerinde kadınların yaşamını derinden etkiliyor, ekonomik ve sosyal olarak dezavantajlı duruma düşmelerine neden oluyor.
İki yılı aşkın bir süredir bölge toplantılarıyla hazırlık süreci devam eden Industriall'un birinci Kadın Konferansı 13-16 Eylül tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. 60 ülkeden 300'ü aşkın kadının katıldığı konferansta açılışı Avusturya Başbakanı Dr. Heinz Fischer yaptı.
Petrol-İş Sendikası bu 8 Mart'ta ÖNCE EŞİTLİK dedi. 9-10 Mart tarihleri arasında Yalova'da yapılan ve Türkiye'nin dört bir yanından 52 Petrol-İş üyesi kadının katıldığı Petrol-İş Kadın Okulu'nda kadın istihdamından meslek hastalıklarına, sendikalardaki kadın örgütlenmelerinden şiddete, kadınları ilgilendiren can alıcı sorunlar tartışıldı, birbirinden değerli kadın uzmanlar önemli bilgiler paylaştı, kadın üyeler beklentilerini, dileklerini dile getirdiler.
Annemle Konuşmalar, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında piyasaya çıkan bir roman. Kadınlar bu romanı sevdiler. Yazarı Şöhret Baltaş'la uzun zamandır konuşmayı düşünüyorduk. Fakat araya başka işler ve psikolojiler girdi, romanı ağırdı. Şöhret Baltaş'la 2014'ün Aralığı'nda bir araya geldik. Kitabı, yazmayı, anne- kız ilişkilerini konuştuk. Keyifli ve bilgilendirici bir sohbet oldu.
25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Bugün tüm dünyada, kadınlar, kadın örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, kadınların evde, sokakta ve işyerlerinde karşı karşıya kaldıkları, şiddeti kitlesel olarak protesto, edip, kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele yöntemleri geliştirip ve dayanışma hatları oluşturuyor.