• Dixstone (Prenco) İşyerinde TİS İmzalandı

Batman Şubemiz kapsamında bulunan Dixstone Netherlands N.V işyerinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi 10 Haziran 2024 tarihinde imzalandı. Ankara Şubemizde yapılan toplantıda Genel Yönetim Sekreterimiz Ali Haluk Koşar, Dixstone İşyeri Genel Müdürü Cyril Thıebaut, İK Müdürü Ayşe Cesur Öksüz, Bölge Müdürü Mahmut İkizer, İK Uzmanı Öykü Çetiner, KİPLAS Genel Sekreteri Av. Z. Ulaş Yıldız, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Onur Gözütok, Batman Şube Başkanımız Veysel Kartal, Başkan Yardımcımız Mesut Okay (Mali), TİS Uzmanımız Melis Akkuzu, TİS Uzman Yardımcımız Serkan Gümüşbaş, İşyeri Temsilcilerimiz Orhan Kaya, Mustafa Kızıl yer aldı. İmzalanan Dixstone İşyeri sözleşmesinin taraflara, örgütümüze ve Dixtone işyerinde çalışan üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
  • Petrol-İş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Ziyaret

Genel Merkez ve Şube Yöneticilerimizden oluşan Petrol-İş Heyeti 5 Haziran Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i ziyaret etti. Petrol-İş Heyeti adına ziyarette sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya, Ankara Şube Başkanı Murat Yıldırım, Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş ile Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Doğan yer aldı. CHP Genel Merkezinde yapılan görüşmede Özgür Özel’e, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan da eşlik etti. Sendikamız Heyeti öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’e tebriklerini iletti. Ardından samimi bir ortamda yapılan toplantıda ülke ve emek gündeminde öne çıkan gelişmeler ele alındı. Sendikamız adına Genel Başkan Süleyman Akyüz hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun emekçilere etkisi, vergi sisteminden kaynaklı adaletsizlik, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller başta olmak üzere emek gündeminde öne çıkan gelişmeleri aktardı, çözüm noktasında neler yapılacağına dair fikir alışverişinde bulunuldu. Oldukça verimli geçen görüşme iyi niyet ve başarı dileklerinin iletilmesi ile son buldu.
  • Gebze Şubemizden Basın Açıklaması ARTIK YETER! FİLİSTİN’DE KATLİAM DURMALIDIR!

Sendikamız Gebze Şubesinde örgütlü işyerleri Filistin'de yaşanan katliama karşı basın açıklaması yaptı. 6-7 Haziran tarihlerinde yapılan basın açıklamasında İsrail'in işgal politikalarına son vermesi ve Filistin topraklarından çekilmesi çağrısı yapıldı.
  • Yeni Örgütlendiğimiz Rivulis İşyerinde TİS Taslak Çalışması Yapıldı

Sendikamız İzmir Şubesi'nin yeni örgütlendiği Rivulis Sulama Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş işyerinde TİS taslak çalışması 5 Haziran Çarşamba günü sendikamız Genel Merkezinde yapıldı. Başlayacak olan toplu sözleşmenin sendikamızda yeni örgütlenen üyelerimize, sendikamıza ve Rivulis işyerine hayırlı olmasını dileriz.

Üyemiz Görkem Barın’ı Kaybettik

İzmir Şubemizin örgütlü olduğu TPI2 Menemen işyerinde çalışan üyemiz Görkem Barın 1 Haziran 2024 tarihinde vefat etmiştir.  Üyemiz Görkem Barın’ın cenazesi yarın (3 Haziran 2024)  Torbalı Pancar Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip defnedilecektir. Merhum Görkem Barın’a Allah’tan rahmet başta İzmir Şubemiz olmak üzere Barın ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.   Örgütümüzün Başı Sağolsun Merkez Yönetim Kurulu adına
 Süleyman AKYÜZ
 Genel Başkan

BAGFAŞ işyerinde TİS Müzakereleri Başladı

Sendikamız Bandırma Şubesinin örgütlü olduğu Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) işyerinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumu tarafların biraraya gelmesi ile 31 Mayıs Cuma günü sendikamız genel merkezinde yapıldı. Başlayan toplu pazarlık sürecinin sendikamıza, üyelerimize ve Bagfaş işyerine hayırlı olmasını dileriz.

İkinci Grup Yeni Temsilci Eğitimi Sona Erdi

Sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliği bünyesinde hazırlanıp, Eğitim Servisi tarafından koordine edilen Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitiminde ikinci grup eğitimi sona erdi.

Plastiform İşyerinde TİS İmzalandı

Sendikamız Bursa Şubesinin örgütlü olduğu Plastiform Plastik San. ve Tic. A.Ş. işyerinde yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 30 Mayıs Perşembe günü anlaşma ile sonuçlandı. Petrol-İş Genel Merkezinde yapılan toplantıda sendikamız Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar, Plastiform işyeri adına Genel Müdür Hakan Soyubol ve İnsan Kaynakları Müdürü M. Halil Öztürk, KİPLAS Genel Sekreteri Av. Ulaş Z. Yıldız, Onur Gözütok ve Av. Zeynep Belgi Torlak; Bursa Şube Başkanımız Ersin Birgül, Şube Başkan Yardımcısı Remzi Beloğlu, sendikamız Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Tuğçe Kalyoncu ve TİS Uzman Yardımcısı Serkan Gümüşbaş ile işyeri temsilcileri Kadir Yeni, Nadir Duman ve Yavuz Tiyrel yer aldı.  İmzalanan sözleşmenin sendikamıza, üyelerimize ve Plastiform işyerine hayırlı olmasını dileriz.

Üyemiz Furkan Uğurlu’yu Kaybettik

İzmir Şubemizin örgütlü olduğu TPI2 Menemen işyerinde çalışan üyemiz Furkan Uğurlu dün gece geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybetti.  Üyemiz Furkan Uğurlu'nun cenazesi yarın (27 Mayıs 2024) kaldırılacaktır. Merhum Furkan Uğurlu’ya Allah’tan rahmet başta İzmir Şubemiz olmak üzere Uğurlu ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.   Örgütümüzün Başı Sağolsun Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman AKYÜZ Genel Başkan

Yeni Örgütlendiğimiz Elatek İşyerinde TİS Görüşmeleri Başladı

Sendikamız Bursa Şubesinin yeni örgütlendiği Elatek Kauçuk Sanayi Ticaret A.Ş. işyerinde toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumu 23 Mayıs Perşembe günü sendikamız Genel Merkezinde yapılan toplantıyla başladı. Toplu sözleşmenin üyelerimize, sendikamıza ve Elatek işyerine hayırlı olmasını dileriz.

Elba Bant'ta TİS Görüşmeleri Başladı

Sendikamız Trakya Şubesinin örgütlü olduğu Elba Bant San. ve Tic. A.Ş. işyerinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumu 23 Mayıs Perşembe günü sendikamız genel merkezinde yapıldı. Başlayan toplu pazarlık sürecinin sendikamıza, üyelerimize ve Elba Bant işyerine hayırlı olmasını dileriz.

İzmir Şubemizin Yeni Örgütlendiği ALS İşyerinde TİS Görüşmeleri Başladı

Sendikamız İzmir Şubesi’nin yeni örgütlendiği  ALS Laboratuvar Hizmetleri Ltd.Şti  işyerinde toplu pazarlık süreci, tarafların 22 Mayıs 2024 tarihinde İzmir Şubemizde bir araya gelmesiyle başladı.
Toplu pazarlık sürecinin taraflara, yeni üyelerimize ve ALS İşyerine hayırlı olmasını dileriz.

Sayfalar