• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

500 bin işçi taşeronda çalışıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye'de 27 bin 643 taşeron firmada 498 bin 277 işçinin çalıştığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in taşeron çalıştırılan işçilere ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Çelik soru önergesinde yanıtında, Türkiye’de  27 bin 643 taşeron şirkette toplam çalışan işçi sayısının da 498 bin 277 olduğunu bildirdi.

16.04.2012

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye'de 27 bin 643 taşeron firmada 498 bin 277 işçinin çalıştığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in taşeron çalıştırılan işçilere ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Çelik soru önergesinde yanıtında, Türkiye’de  27 bin 643 taşeron şirkette toplam çalışan işçi sayısının da 498 bin 277 olduğunu bildirdi.

Bakan Çelik, geçtiğimiz Ocak ayında bazı derneklerle yapılan toplantılarda taşeron işçilerinin sorunlarını dinlediklerini, bu çerçevede işçilerin ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesini güvence altına almaya, kıdem tazminatı bakımından işçinin hak kaybına uğratılmasını önlemeye ve yıllık ücretli izinlerin kullandırılmasına yönelik çalışmaları gündemlerine aldıklarını ifade etti.

Tüzel'in kamu kurumlarında çalışan taşeron işçileri kadrolu emekçilerle aynı mali ve sosyal haklara sahip olmadığı yönündeki sorusuna da şu yanıtı verdi: "Kamu kurum ve kuruluşlarınca alt işveren yanında çalışan işçiler, Kamu ihale Mevzuatı hükümleri uyarınca gerçekleştirilen ihaleler yoluyla istihdam edilmektedir. Bu nedenle alt işveren yanında çalışan işçilerin 'ihale mevzuatına dâhil olan hususlar' bakımından kadrolu personel ile eşitlenmesi yönünde bir çalışmamız bulunmamaktadır."

 

 

Kaynak: Emek Dünyası