• Yönetimde kadınlara yüzde 40'lık kota kararı

İki yılı aşkın bir süredir bölge toplantılarıyla hazırlık süreci devam eden Industriall'un birinci Kadın Konferansı 13-16 Eylül tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. 60 ülkeden 300'ü aşkın kadının katıldığı konferansta açılışı Avusturya Başbakanı Dr. Heinz Fischer yaptı.
  • Petrolis Kadin Okulu 9-10 Mart 2015

Önce Eşitlik: Petrol-İş Kadın Okulu 9-10 Mart 2015 tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından 52 Petrol-İş üyesi kadının katılımıyla Yalova'da yapıldı...
  • GÜÇLENEREK DÖNDÜK EVLERİMİZE

Petrol-İş Sendikası bu ​8 Mart'ta ÖNCE EŞİTLİK dedi. 9-10 Mart tarihleri arasında Yalova'da yapılan ve Türkiye'nin dört bir yanından 52 Petrol-İş üyesi kadının katıldığı  Petrol-İş Kadın Okulu'nda kadın istihdamından meslek hastalıklarına, sendikalardaki kadın örgütlenmelerinden şiddete, kadınları ilgilendiren can alıcı sorunlar tartışıldı, birbirinden değerli kadın uzmanlar önemli bilgiler paylaştı, kadın üyeler beklentilerini, dileklerini dile getirdiler.
  • 2015'e girerken kadın istihdamının genel durumu

Doç. Dr. Saniye Dedeoğlu: Pek umutlu değilim
  • "Annemle Konuşmalar" romanının yazarı Şöhret Baltaş: Kadınların yan yana durmasını çok önemsiyorum

Annemle Konuşmalar, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında piyasaya çıkan bir roman. Kadınlar bu romanı sevdiler. Yazarı Şöhret Baltaş'la uzun zamandır konuşmayı düşünüyorduk. Fakat araya başka işler ve psikolojiler girdi, romanı ağırdı. Şöhret Baltaş'la 2014'ün Aralığı'nda bir araya geldik. Kitabı, yazmayı, anne- kız ilişkilerini konuştuk. Keyifli ve bilgilendirici bir sohbet oldu.
  • Sendikasız Kadınlar Kadınsız Sendikalar

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV), Yrd. Doç. Dr. Betül Urhan'nın "Sendikasız Kadınlar Kadınsız Sendikalar" başlıklı araştırma kitabı için tanıtım toplantısı düzenledi.
  • SENDİKASIZ KADINLAR, KADINSIZ SENDİKALAR...

Bu başlık, Doç. Dr. Betül Urhan'ın son kitabının adı. Aslında başlık her şeyi özetliyor.
  • Sendikalı ol işyerinde şiddet son bulsun

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Bugün tüm dünyada, kadınlar, kadın örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, kadınların evde, sokakta ve işyerlerinde karşı karşıya kaldıkları, şiddeti kitlesel olarak protesto, edip, kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele yöntemleri geliştirip ve dayanışma hatları oluşturuyor.
  • SÜTAŞ işçisi Mehtap Hız: Çocuk da bizimle birlikte boykot ediyor

Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için SÜTAŞ Karacabey ve Konya Aksaray'da 13 Nisan'dan bu yana işten çıkarılan işçilerin sayısı 57'e ulaşırken, direniş sürdürülüyor.
  • DEVA'da kadınlar ön saflarda: Çıkarılacağımızı bile bile geri adım atmadık

DEVA'da yaşanan direnişte, iki kadın arkadaşımız da en ön saflarda yer aldılar. Onlarla, sendikalaşma sürecini, işten atılmaları, direniş sürecini konuştuk.

Sayfalar