• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

805 Milyon kişi Gıdaya Ulaşamıyor

17.10.2014

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada yaklaşık 805 milyon insan aç ve yetersiz beslenirken 1 trilyon dolar değerinde gıdanın israf edilmesinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Bayraktar, "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, dünyada yaşanan yetersiz beslenmeye ve açlığa duyarlılığı artırmak, gıda güvenliği ne dikkati çekmek amacıyla bu kapsamda eşzamanlı etkinlikler yapıldığını ifade etti. Bayraktar, tarım alanlarının giderek daraldığını ve küresel ısınmanın önemli bir tehdit olmaya başladığını vurgulayarak, yeterli ve güvenli gıdaya erişimin tüm ülkelerin öncelikleri arasmda olması gerektiğini dile getirdi.

Dünyada 5 yaşın altındaki her 4 çocuktan birinin yetersiz beslenmeye bağlı gelişim bozuklukları gösterdiğine dikkati çeken Bayraktar, "Dünya genelinde değeri 1 trilyon dolar olan 1.3 milyar ton gıda israf ediliyor. Kullanılan suyun dörtte biri hiç tüketilmeyen bu gıdaların üretiminde kullanılıyor. Bu kadar aç varken yapılan israfın kabul edilebilir değil" dedi

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi