AKP'nin yasağı Erdoğan için delindi

01.12.2011

Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını bir özel hastane doktorunun yapması tartışma yarattı. Zira AKP’nin, hekimlerin itirazlarına rağmen çıkardığı tam gün yasası bu durumu yasaklıyor. Altında Erdoğan'ın da imzası olan bu yasak nedeniyle çok sayıda hastanın ameliyatları yapılamamış ve tedavileri yarım kalmıştı

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ameliyatının hekimlerin itirazına rağmen çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’ye aykırı olduğunu duyurdu. TTB açıklamasında özel hastane doktorlarının devlet hastanesinde hizmet vermesinin 26 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılmış olmasına rağmen, Başbakan Erdoğan'ın ameliyatının devlet hastanesinde özel hastane doktoru tarafından yapıldığını hatırlatıldı. Diğer bireyler için yasaklanmış bu olan bu durumun Başbakan için yürürlükten kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada “Sayın Sağlık Bakanı’nın sağlık hakkı çerçevesinde bu durumu ve uyguladığı politikaların yarattığı sayısız eşitsizliği ‘milli irade adına’ değerlendirmesi beklentimizdir” denildi.

Yaşanan sağlık sorununun, sağlığın herkes için süratle çözülmesi gereken bir hak olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten TBB, Başbakan’a sağlıklı bir yaşam dileğinde bulundu.