• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Basın Açıklaması

05.06.2017

Aliağa Şubemiz Petkim işyerinde yapılan iş akdi fesihleri hakkında Emek ve Demokrasi Platformu olarak Aliağa Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

HUKUKSUZCA İŞTEN ATILMALAR SON BULSUN!
 
Basına ve Kamuoyuna,

Kamuoyu tarafından da yakından takip edildiği gibi mayıs ayı içerisinde Petkim İşyerimizden OHAL soruşturması kapsamı bahane gösterilerek 24 üyemizin daha iş akitleri iş kanununun 25/2 maddesi gereği fesih edilmiştir. Bu bağlamda 15 Temmuz 2016 sürecinden bu yana çeşitli gerekçelerle birçok insanın mağduriyeti söz konusudur. Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki bizler bugüne kadar gerçek anlamda suç unsuru teşkil eden hiç kimsenin savunuculuğunu yapmadık yapmayız da...Fakat hiçbir somut gerekçe olmadan OHAL sürecini fırsata çevirmeye çalışanlara da sessiz kalmayacağımızı buradan bir kez daha belirtmek isteriz. Bu anlamda Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi olarak devletin ilgili organlarıyla birtakım görüşmeler yapmamıza rağmen olumlu bir sonuç alınamamıştır. Genel Merkezimiz de bu konuyla ilgili görüşmelerini devam ettirmektedir.
Bir kez daha buradan devletin ilgili yetkililerine sesleniyoruz OHAL kapsamı sürecinde yapılan incelemeler sonucu bu arkadaşlarımızın terör örgütü mensubu oldukları iddiası bir kez daha fiyasko olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yaşadıklarımızdan yola çıkacak olursak artık bu olayın fetö terör örgütü kapsamında bir cadı avına dönüştüğünü de belirtmek isteriz. Bununla da kalmayıp, işverenlerin bu durumu fırsata çevirmeye çalıştıklarını da açıkça görmekteyiz. İş kanununun 25/2 maddesine istianeden yapılan iş akdi fesihleri tam bir emek hırsızlığının göstergesidir.
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak daha öncede 15 Temmuz sürecinde işten atılan arkadaşlarımıza yapılan haksız uygulamaların hukuk ve kanun dışı olduğunu haykırdığımız gibi bir kez daha meydanlardan haykırıyoruz!
HUKUKSUZCA İŞTEN ÇIKARMALAR SON BULSUN!
İşten atılan arkadaşlarımızın işe iade süreci de bu sürede devam etmektedir. Bu anlamda OHAL süreci de devam etmekte olup, bütün işverenler işten atmaları da bu kapsama sığdırmaya çalışmaktadır.
HUKUK DIŞI İŞTEN ATMALARA DUR DİYORUZ!
Patronlar kural istemiyor, istediğimiz gibi işçi alıp, işçi çıkaralım istiyorlar.
Değerli arkadaşlar;
Aliağa Demokrasi Platformu ve özelde de Petrol-İş olarak sesleniyoruz. Toplu sözleşmelerin devam ettiği bir süreçte haksız hukuksuz ve mesnetsiz bir şekilde iş akitleri feshedilen işçi kardeşlerimiz, işe dönene ve hakları ve itibarları iade edilene kadar, yanlarında olmaya devam edeceğiz.
Mücadelemiz hukuksuzluklar kalkana ve işçilerimiz emeklerinin karşılığını alana kadar devam edecektir.
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU BİLEŞENLERİ