• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu Yapıldı

06.07.2017

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu 5 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi aşağıda yer almaktadır.

TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Değerli Arkadaşlarım;

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi olarak 9. Dönem 12'ci Temsilciler Kurulumuzu 5 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kurulumuzda son dönemde üç işyerimizde TİS sürecinde yaşananların değerlendirilmesi yapılmıştır. 
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki özellikle Petkim işyerimizde bizlere yaşatılanları asla kabul etmiyor ve bundan sonraki süreçte yeni politikalar geliştirerek örgütlülüğümüzü daha dinamik ve daha da birleştirici bir noktaya getirmemiz gerekmektedir. Ayrıca başta Genel Merkez olmak üzere tüm şube yönetimi ve işyeri temsilciliklerimiz olarak tüm bu yaşananlardan önemli dersler çıkararak (gerektiğinde özeleştiri) yaparak yeni sendikal politakalar geliştirerek hayata geçirilmesi gerektiğini belirtmek isteriz.
Değerli arkadaşlarım; her zaman söylediğimiz gibi yıllardır süre gelen emek-sermaye mücadelesinin tanığı olduk, hep beraber sermayenin bu kadar acımasız olduğunu ve siyasetle sermayenin nasıl birbirlerine sahip çıktıklarını bir kez daha yaşadık.Onun için deriz ki emeğin siyaseti olmaz. Biz emekçiler olarak tek bir siyasetimiz vardır; onlarda işimiz,aşımız ,ekmeğimiz ve geleceğimizdir. Dünyada bu pencereden bakmamız gerektiğini bir kez daha belirtmek isteriz.Bu anlamda bizler inanıyoruz ki siz değerli üyelerimiz bundan sonraki dönemlerde de emeğimize karşı yapılacak olan saldırılara karşı örgütlü gücümüzü ve o mücadeleci tavrınızı ortaya koyacağınızdan asla şüphemiz yoktur. 
Ayrıca T.P.A.O işçisinin özelleştirmeye karşı bugün başlatmış oldukları eylemlilik sürecini de destekliyor ve bu onurlu mücadelelerinde yanlarında olduklarımızı belirtmek isteriz.
Tüm bu duygularla temsilciler kurulumuz adına işlerinizde kolaylıklar dileriz.

 

Saygılarımızla,

 

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan