Aliağa Şubemizden Terör Saldırılarına Karşı Basın Açıklaması

15.12.2016

Aliağa Şubemizde Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak, 15 Aralık Perşembe günü saat 12:30'da Aliağa Demokrasi Meydanında ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet OKTAY'ın yaptığı konuşma ardından basın açıklamasını Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına Genel-İş Temsilcisi Doğanşah Aydın yaptı.
Yapılan basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır;

"Değerli Basın Emekçileri, Değerli Aliağa'lılar,

Yine bir katliam, yine bir acı, yine gözyaşı...yine meydanlardayız. İstanbul Beşiktaş'ta terör saldırısı sonucunda 37'si güvenlik görevlisi 7'si sivil halktan olmak üzere 44 canımızı kaybettik, onlarca da yaralımız var. Dün olduğu gibi bugün de terörü lanetliyor, yaşamını yitirenlere rahmet diliyor, yakınlarına sabırlar temenni ediyoruz. Ve ayrıca yaralı yurttaşlarımızın da bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını arzuluyoruz.

7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana, ülkemiz adeta bir yangın yerine döndü. Yüzlerce, binlerce insanımızı teröre kurban verdik. Bu ülkenin değerlerinden olan Şeyh Edebali; "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" sözünü söylerken şunu belirtmiştir aynı zamanda: Devlet, topraklarında yaşayan vatandaşının can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür, demiştir. Vatandaşının can güvenliğini sağlayamayan devlet kendini sorgulamalıdır. Oysa Şeyh Edebali'nin bu yaklaşımı bir tarafa bırakılarak, ölüm, gözyaşı adeta kutsallaştırılmıştır. Değerli arkadaşlar, ölüm bize kanıksatılmaya çalışılıyor. Ama bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Ölümlere alışmayacağız.

Terörün çözümü, bir belediye başkanının söylediği gibi "bir 25 bin şehit daha vererek" değil, toplumsal uzlaşma, ilkeli ve vatandaşını koruyup kollayan güvenlik politikalarıyla mümkündür.

Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, bizler Demokrasi Güçleri olarak, kandan medet umanlara inat, barışın, kardeşliğin, huzurun egemen olduğu bir Türkiye için tek kişi kalıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak, ülkemizin komşularıyla barışık, Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" şiarına uygun politikalarla yönetilmesini talep ediyor, milli gelirin eşit dağıldığı, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla eksiksiz uygulandığı, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke özlemini dile getiriyoruz.
Savaştan ve terörden beslenenlere inat, aynı gökyüzünün altında güzel günler göreceğimiz umuduyla hepinizi selamlıyoruz."sözleriyle basın açıklaması 5 dakikalık sessiz protesto ile sona erdi.