• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa'da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

03.05.2016

Aliağa Şubemiz işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ı, sabahın erken saatlerinden itibaren örgütlü olduğu işyerlerinden üyelerimizin katılımıyla halaylar eşliğinde kutlamaya başladı. Vardiyadan çıkan üyelerimiz ve Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleriyle Şube önünde buluşarak, ‘Yaşasın 1 Mayıs”, “İşte 1 Mayıs Alanlardayız”, sloganlarıyla Aliağa Demokrasi Meydanı'na kortej eşliğinde yürüdü. Esnaf ve vatandaşın alkışlarıyla destek verdiği işçiler; “İş Ekmek Yoksa Barış da Yok”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Kölelik Yasanı Al Başına Çal”, “Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız” sloganları attılar.

Kortejin alana ulaşmasının ardından Şube Başkanımız Ahmet Oktay açılış konuşmasını yaptı. Alanı dolduran emekçilere seslenen Oktay, konuşmasında bu yıl 1 Mayıs’ı her zamankinden daha fazla önemsediklerini, kıdem tazminatlarına göz koyulduğunu ve yaşanan diğer sıkıntıları defalarca anlatmalarına rağmen anlamamak gibi bir ısrarın olduğunu dile getirdi.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “ Aliağa işçi ve emekçi kentidir, Aliağa 35 yıldır emeğini savunmuştur, işçi sınıfının mücadelesini yapmıştır ama Aliağa hiçbir zaman siyaset yapmamıştır. Bizim bu güne kadar siyasetimiz işimiz, ekmeğimiz ve geleceğimizdir” dedi. Ahmet Oktay'ın ardından Emek ve Demokrasi Platformu adına Genel İş Sendikası temsilcisi Doğan Şah Aydın söz aldı.  Aliağa’da 1 Mayıs coşkusu, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.