• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma'da İşyerlerimizde Barış ve Huzur İstiyoruz

24.12.2014

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ile Söyleşi;

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ile Genel Kurul sürecini, seçimleri ve Bandırma’yı konuştuk, 2015 yılından beklentilerini sorduk,

B.Ekspres: Sayın Başkan, öncelikle seçim sürecini değerlendirir misiniz?

İsmail Kayan: Bizde Petrol İş ailesi olarak yayın hayatına yeni başlayan haber portalı-gazetesi Bandırma Ekspres’i kutlar, yayın hayatında başarılar dileriz.

Seçim sürecine gelince, Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi olarak 18.Genel Kurula hazırlanırken, yaklaşık 60 gün önceden çalışmalara başlayarak, Genel Kurul öncesinde üyelerimiz içerisinden delege seçimleri yaptık bu seçimlerde, 80 delegenin desteğini alarak, şube kurullarımızı oluşturduk ve Genel Kurul’u yaptık. Genel Kurul öncesi bizleri yeniden Başkanlık makamına layık gören arkadaşlarımızın desteği ve inancı ile Genel Kurul’da aynı ekip seçilerek çalışmalara başladık,

Başta bizleri destekleyen camiamıza, dostlara, Sayın Genel Başkanımıza, Merkez Yönetim Kurulumuza destekleri için arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ederiz.   

B.Ekspres: Sayın Başkan, 2014 yılı birkaç gün sonra bitecek, 2014 yılı değerlendirmenizi ve 2015 yılından beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

İsmail Kayan: 2014 yılı işçiler açısından kötü bir yıldı, özellikle iş kazaları konusunda üzücü olaylara yaşandı, maalesef çok kötü iş cinayetleri ile karşı karşıya kaldık, bu cinayetlerin olmaması için hep birlikte kurallara uymalı, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz, Petrol İş Sendikası olarak bizler her türlü desteğe ve yardıma hazırız, işverenlerde gerekli titizliği göstererek özellikle iş kazalarının olmaması için tüm önlemleri almalıdır, sendika olarak bunların takipçisi olacağız.

2015 yılı ülkemiz için sorunsuz geçmesi dileğiyle biz emekçilerin haklarının törpülenmediği, iş kazalarının olmadığı, üyelerimizin gayri safi milli hasıladan biraz daha fazla pay alabilmesinin sağlanması ile barış, huzur ve refah seviyelerinin yükseltilmesini istiyor ve bekliyoruz.

B.Ekspres: Sayın Başkan, Etimaden’in daha önce özelleştirme süreci vardı, şimdi de Maliye Bakanlığı 2015-2017 yıllarında özelleştirilmesi için çalışma battığı söyleniyor, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

İsmail Kayan: Biliyorsunuz daha öncede özelleştirme süreci yaşandı, üyelerimizin ve Bandırma’nın duyarlı katkıları ile bu süreci aşmıştık, ancak Maliye Bakanı Kurban Bayramının üçüncü günü Eti Maden’e ait Sülfürik Asit ve Borik Asit’ in özelleştirme sürecini açıkladıktan sonra harekete geçerek imza kampanyası düzenledik, bu kampanyada topladığımız 8534 imzayı TBMM Başkanlığına gönderdik, ayrıca Genel Müdürümüz Sayın Orhan Yılmaz ile yaptığımız görüşmelerde kendisinin Enerji Bakanı ile görüştüğünü ve özelleştirme yapılmaması konusunda görüş bildirdiklerini söyledi.

Sülfürik Asit fabrikamız hem hammadde olarak hem de katma değer olarak önemli bir fabrikadır, bizde sendika olarak bu karşı durduk ve bu duruşumuzu bu süreçte de sürdüreceğiz, özelleştirilmesinin karşısında olacağız.

B.Ekspres: Sayın Başkan son olarak ta Bandırma ve gelecek hakkındaki görüşlerinizi alalım.

İsmail Kayan: Bandırma hızla büyüyen bir şehir, her yönüyle gelişiyor, bizde emek platformu olarak Bandırma’nın geleceği için çalışan sendikayız, biliyorsunuz Bandırma için yakın bir zamanda 1/100000 lik planlar hazırlandı,

Bandırmanın ileriye dönük 5-10-15 yıllık planları yapıldı, önümüzdeki süreçte bu planlar hayata geçtiği takdirde, özellikle kimya sanayi yapılanması gerçekleştirildiğinde yaklaşık 7000 kimya işçisi bu bölgede ve Bandırma’da istihdam edilecektir, o nedenle Petrol İş Sendikası olarak bu arkadaşlarımızı örgütlemeyi ve Sendikamıza üye yapmayı planlıyoruz, aynı zamanda üyelerimizin rahatı ve mutluluğu için emek dünyasında var olabilmemiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.

Bandırma’da işyerlerimizde barış ve huzur istiyoruz, emek ve gelecek mücadelesine devam diyoruz. Bu vesileyle 2015 yılının camiamıza, işçilerimize ve Bandırma Halkına mutluluk, barış ve refah getirmesi dileğiyle emekçilerin ve halkımızın yeni yıllarını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

Bugün Bandırma Ekspres’in konuğu Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Sayın İsmail Kayan oldu, kendisine, camiasına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.