• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman'da direniş bitti, mücadele sürüyor

13.07.2015

İş sözleşmeleri 30 Haziran’da feshedilen TPIC işçileri, kitle örgütlerinin arabuluculuk görevi üstlenmesi nedeniyle, Batman ve Adıyaman’da dört buçuk gün sürdürdükleri direnişe ara verdi. İşçiler, mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Batman’da, aralarında Baro, İHD, Mazlum-Der ve TMMOB’nin de bulunduğu 30 kitle örgütü, önceki akşam TPIC işçilerinin direnişini görüşmek üzere Petrol-İş Batman Şubesi’nde bir araya geldi. İşçilerin mücadelesini sahiplendiklerini belirten kitle örgütleri, sorunun çözümü için çeşitli girişimlerde bulunma kararı aldı. Daha sonra eylem alanında işçilerle görüşen heyet, işçilerden bu girişimler ve görüşmeler için yetki talep etti. İşçiler kendi aralarında yaptıkları görüşme sonucunda kitle örgütlerine kendi adlarına TPAO yönetimi ve AKP’li yetkililerle görüşme yapma yetkisi verdi. Alınan karar doğrultusunda işçiler Batman TPAO Park Sahasındaki kulede devam eden direnişe ara verildiğini duyurdu. İşçiler, burada yaptıkları açıklamada, yapılacak görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmaması durumunda yeniden eylemlere başlayacaklarını duyurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı TPIC bünyesinde, petrol arama faaliyetlerinde çalışan 350 işçinin iş akdi feshedilmiş, işçiler direnişe geçmişti. Batman’da bir sondaj kulesini işgal eden, Adıyaman’da da petrol sahasında eylem başlatan işçiler, polis ve jandarma saldırısına uğramıştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili olarak kendisiyle görüşmek isteyen HDP Milletvekillerine randevu vermemiş, işçilere “Kuleyi terk edin, devletin malına zarar vermeyin” diye seslenmişti.

Kaynak: BirGün Gazetesi

http://www.birgun.net/haber-detay/batman-da-direnis-bitti-mucadele-suruy...