• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bosch işçisi Birleşik Metal'e kitlesel olarak üye olmaya başladı

Bursa'da bulunan ve 6 bin civarında işçinin çalıştığı Bosh fabrikasında işçiler yüzlerce kişilik gruplar halinde Türk Metal Sendikası'ndan ayrılarak Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olmaya başladı.

15.03.2012

Bursa'da bulunan Bosch fabrikasında çalışan işçiler Türk Metal'den ayrılarak, Birleşik Metal-İş sendikasına üye oluyor.

Birleşik Metal-İş Sendikasının aylardır süren örgütlenme çalışmalarının ardından, bugün (14 Mart 2012 Çarşamba) Türk Metal'den istifa eden işçiler sabah vardiyasında Birleşik Metal İş'e üyeliğin yapıldığı salona gelerek, üyelik kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Bosch Rexroth Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Bursa'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarında geçen toplu sözleşme döneminde de tepkiler yükselmişti. Türk Metal'in toplu sözleşmeye attığı imzanın üzerine sendika şubesinin önüne giden işçiler, sendikayı ve şube yöneticilerini protesto etmişti. İşçiler bu yıl Eylül ayında yapılacak toplu iş sözleşmesi dönemine Birleşik Metal-İş sendikası ile gidecek.

Birleşik Metal İş sendikası tarafından yapılan açıklamada: "Metal işçisi, Bosch işçisi kararını verdi. Yıllardır baskı ve işten attırma tehditleriyle metal işçisini sefalet ücretlerine, kötü çalışma koşullarına mahkum eden sarısendikanın tehditleri bu kez sökmedi. Bosch işçisi bütün engelleri aşarak üye olduğu sendikasında insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için mücadeleyi yükseltmeye devam edecek." denildi.

Kaynak: www.emekdunyasi.net