• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva Direnişimize Destek Büyüyor

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Deva'daydı

Sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve fabrika önünde direnişe geçen sekiz Deva Holding işçisini Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ziyaret etti.

25.07.2014

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve işyeri önünde direnişe geçen sekiz Deva Holding İlaç Fabrikası işçisini ziyaret etti. Demirtaş'a milletvekilleri Selma Irmak, Nazmi Gür, Levent Tüzel ve Hasip Kaplan eşlik etti.

Sendikamızdan Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Trakya şube başkanımız Turgut Düşova,  Trakya şube başkan yardımcımız Hasan Oğuz Keser, İstanbul 1 Nolu şube başkanımız Ahmet Baranlı ve başkan yardımcımız Yılmaz Akay da direnişteki işçilerle beraber direniş alanında yer aldılar.

Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası da destek için direniş alanındaydı. İşçiler ziyaret esnasında sık sık“Yaşasın sınıf dayanışması”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganları attı.

İlk sözü alan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, ilk kez bir Cumhurbaşkanı adayının direniş ziyareti yaptığına dikkat çekerek, Demirtaş'a geldiği için teşekkür etti. 30 yıllık sendikal yaşamımda bu bir ilktir diyen Sözen, emekten, özgürlükten ve barıştan yana olmanın önemini vurguladı.

Bu direnişin arkasında Türkiye'nin yüzde 80'i var

Ardından sözü alan  Demirtaş, her şeyden önce burada emekçi arkadaşlarımın direnişlerinin yanında olmaktan onur ve şeref duyuyorum dedi. Birçok kez direniş ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Demirtaş, ama şu an Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir sıfatım var dedi. 

Demirtaş konuşmasına, işten çıkarılan bu sekiz arkadaşımız sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarıldı diye devam ederken bu arkadaşlarımızın her biri emeğiyle patronu zengin etmiş arkadaşlarımızdır dedi.

Günlerdir burada işçilerin direnişte olduğunu söyleyen Demirtaş, hükümetin başkanı onların yanında değil çünkü onların yanı patronların yanı dedi. Demirtaş, halkın başkanı işçinin emekçinin yanında olmalıdır diye devam etti.

Deva Holding'i işçileri işe alması konusunda uyaran Demirtaş, "Kazandığınız parayı koyacak yeriniz yok. İşçileri yalnız zannetmeyin. Arkalarında Türkiye'nin yüzde 80'i var. Bu pervasızlıktan vazgeçmeniz lazım" dedi.

Demirtaş'ın ardından Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül söz aldı. Seçim sistemini eleştiren Doğangül, "Elbette bu sanayi bölgelerinden çıkmış bir işçinin aday olmasını isterdik. Ancak, eminim ki bir işçi aday olup konuşsaydı, Demirtaş'tan daha iyi konuşamazdı" dedi. Ziyaret için teşekkür eden Doğangül, işçilere, "Nasıl ki patronlar çıkarlarına uygun davranıyor, siz de sınıf çıkarlarınıza uygun davranmalısınız" dedi.

Demirtaş, "Yaşasın halkların kardeşliği “sloganları altında direniş yerinden ayrıldı.