• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva İlaç Fabrikası tesettüre girdi

Tekirdağ Çerkezköy Organize sanayide faliyet gösteren Deva ilaç fabrikasında 50 gün önce 5 işçi daha sonraki günlerde de 6 işçi işten çıkarıldı. Direnişe geçen Petrol İş Sendikası ise 50 gündür direnişini sürdürüyor. Fabrika demir parmaklıklarına branda çeken işveren, dışarıdaki direnişi yalnızlaştırmaya çalışıyor. Bu durumu direnişteki işçilerle ve sendika örgütlenme uzmanı Ali Bayram ile konuştuk

22.08.2014

Tekirdağ Çerkezköy Organize sanayide faliyet gösteren Deva ilaç fabrikasında 50 gün önce 5 işçi daha sonraki günlerde de 6 işçi işten çıkarıldı. Petrol İş Sendikası'nın örgütlenme çalışması yaptığı fabrikada sendikanın iddiasına göre işçiler sendikal faaliyetten dolayı işten çıkartıldı. O günden itibaren fabrikanın önünde direnişe geçen Petrol İş Sendikası 50 gündür direnişini sürdürüyor. Bu durumdan rahatsız olan işveren, içerideki işçilerin dışarıyı görmemesi için fabrikaya tesettüre soktu. Fabrika demir parmaklıklarına branda çeken işveren, dışarıdaki direnişi yalnızlaştırmaya çalışıyor. Bu durumu direnişteki işçilerle ve sendika örgütlenme uzmanı Ali Bayram ile konuştuk.

Amaç içeri ile dışarının bağlantısını kesmek

Petrol İş Sendikası'nın örgütlenme uzmanı Ali Bayram konuyla ilgili şunları söyledi. “İşveren içerideki işçi arkadaşların dışarıya destek vermesini engellemek için bahçe parmaklıklarına branda çekti. Amaçları dışarıdaki direnişi yalnızlaştırmak. Fakat istediklerine ulaşamıyorlar. İçerideki işçi arkadaşlar yine bizleri desteklemeye bizlere destek olmaya devam ediyor. İstedikleri kadar branda çeksinler engelleyemeyecekler.” dedi. Ali Bayram önlerindeki yapacakları eylemleri de anlattı. “Bizler şimdi işçilerin yakasına 'Sendikalı olmak yasal haktır' yazılı kurdelalar yaptırdık. İşçiler onlarla içerde çalışıyorlar. Yarın ise içerdeki arkadaşlar bir günlük yemek yememe eylemi yapacaklar. Hiçbir arkadaşımız öğle yemeği yemeyecek.” dedi.

Beyhude uğraşıyorlar

Direnişteki işçilerden Mahmut Şallı ise şunları söyledi. “Bu brandaları arkadaşlarımızın bizlere verdiği desteği kırmak için yaptılar. Ama beyhude çabadır bunlar. Arkadaşlarımız bizlerin yanında zaten fabrikada %80 çoğunluğu aldık. Her gün sendikalı olmayan arkadaşlarımızda sendikaya üye oluyorlar. Bunlar bizi yıldıramaz.” dedi.

Sendikayı Kabul Etsinler

Deva ilaç fabrikası önünde direnişte olan Serdar Kormaz ise işverene seslenerek sendikayı tanısınlar dedi. Korkmaz “İşveren gelsin sendikamızı tanısın. Bizler sendikalı çalışmak istiyoruz. İşveren sendikamızı muhatap alsın.” dedi.

Kaynak: Ulusal