• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Dr. Canıvar: İşçilerle hareket etmem rahatsız ediyor

22.04.2015

Mustafa MAYDA
Yasin TERZİ
İstanbul

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Dr. Coşkun Canıvar, taşeron işçilere verilen işçi sağlığı-güvenliği eğitiminin niteliksiz olduğuna dair tutanak tuttuğu için kademe durdurma cezasıyla karşı karşıya kaldı. Dr. Canıvar, “Bir hekimin işçilerle birlikte hareket etmesinden rahatsız oluyorlar. Gözdağı vermeye çalışıyorlar” dedi.

İstanbul Tabip Odası Hastane Temsilcisi Dr. Coşkun Canıvar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan taşeron işçilere, bağlı bulundukları şirket tarafından verilen işçi sağlığı-güvenliği eğitimine gözlemci olarak katıldı. Canıvar daha sonra verilen eğitimin niteliksiz olduğuna dair tutanak tutarak Başhekimliğe iletti. Bunun üzerine şirket de Canıvar hakkında eğitimi engellediği gerekçesiyle tutanak tuttu. Hakkında soruşturma açılan Canıvar, kademe durdurma cezasıyla karşı karşıya.

Konu hakkında gazetemize konuşan Canıvar, “300-400 kişi bir salona doldurulmuş, içeriği olmayan bir eğitim veriliyordu. İnsanların imzalarını alıp ‘eğitim verdik’ demek için yapmışlardı. Ben de itirazda bulundum, tutanak tuttum. Sonra onlar da bir tutanak tuttu. Hastane yönetimi ciddiye aldı, soruşturma başlattı. Ekim ayından itibaren soruşturma süreci de usulsüz ilerledi. Benim lehime ifade veren işçilere baskı kurdular” dedi.

Canıvar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversite yönetimi zaten şirketleşmiş durumda. Meseleye patron zihniyetiyle bakıyor. Öyle baktıkları için bütün işçi sağlığı hizmetleri de yasal sorumluluktan kurtulmak için yapılıyor. Burada taşeron işçilerin yürüttüğü bir mücadele var. Açıkçası, benden intikam almak istiyorlar. Bir gözdağı meselesi var. Taşeron işçilerin mücadelesinde aktif olduğum için, bir hekimin işçilerle birlikte olmasından rahatsızlar...”

İşçilerden ciddi bir destek gördüğünü dile getiren Canıvar, kendisini destekleyen işçilerin de baskı gördüğünü, haklarında tutanak tutulmakla tehdit edildiklerini ifade etti.

CANIVAR’A DESTEK AÇIKLAMASI

TTB, İstanbul Tabip Odası, KESK/SES İstanbul Şubeleri, DİSK/Dev Sağlık-İş, DİSK/Genel-İş, Taş-İş-Der, Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi ve TÖK, Coşkun Canıvar için bugün açıklama yapacak. Açıklama, “Kademeyi değil, meslek hastalıklarını, güvencesiz çalışmayı, iş cinayetleri, taşeronlaşmayı durdurun” çağrısıyla, Tıp Fakültesi (Çapa) Monoblok önünde 12.30’da yapılacak.

Kaynak: Evrensel Gazetesi