• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Eczacılar 'sağlıkta yıkıma dur' dedi

Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın ilaç politikaları eczacıları sokağa döktü. Binlerce eczacı Bakanlık ve SGK dayatmalarına karşı “Sağlıkta yıkıma dur” dedi.

30.01.2012

Kadıköy’de bir araya gelen 54 Eczacı Odası AKP’nin sağlık ve ilaç politikalarına karşı eylemdeydi. SGK ile Türkiye Eczacılar Birliği arasındaki ilaç protokolü öncesinde yapılan eylemde eczacılar taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Türkiye’nin birçok ilinden Kadıköy’de yapılan mitinge gelen eczacılar AKP’yi ve sağlık politikalarını durdurmaya çağırdı.

Siyami Ersek Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı'na yapılan yürüyüşle başlayan mitinge sık sık “Sağlıkta yıkımı durduracağız”, “AKP elini eczanemden çek” sloganları atıldı.

"Eczacılara kölelik sözleşmesi dayatılıyor"
Mitingde ilk olarak söz alan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, halkın ilaç hakkına sahip çıktıkları için burada olduklarını dile getirdi.

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün tasfiye edildiğini belirten Güngör, bu kurumun yerine getirilen İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuyla birlikte artık ilaçla ilgili düzenlemeler içinde eczacının adının dahi geçmediği söyledi.

SGK ile görüşmeleri süren yeni ilaç alım protokolü sürecinde eczacılara kölelik sözleşmesinin dayatıldığını vurgulayan Güngör, kendilerine mesleki onurlarını ayaklar altına alan bir sözleşmenin dayatılmasını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

"Eczacı direnişi başlıyor"
AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm masalının bittiğinin belirten Güngör, 1 Şubat’ta ilaç protokolünün son günü olduğuna dikkat çekerek, eczacıların direnişinin yeniden başlayacağını ifade etti.

Güngör’ün ardından Türkiye’nin birçok farklı noktasından miting için Kadıköy’e gelen eczacı odalarının yöneticileri de söz alarak sorunlarını dile getirdi.

Kaynak: SOL