• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BDT petrol ve gaz sendikaları Antalya eğitim semineri

Eğitimde Genel Başkanımız da bir konuşma yaptı

Rusya'nın da içinde bulunduğu Bağımsız Devletler Topluluğu petrol ve gaz işçilerinin 20-25 Mayıs 2013 tarihinde Antalya'da düzenlediği 5 günlük eğitim seminerine Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova ve Rusya'dan 260 sendikacı katıldı. Akademisyenlerin de katıldığı toplantıda eğitim, örgütlenme ve yeni sendikal kadroların yetiştirilmesi konuları tartışıldı.

 

21.05.2013

Toplantıya sendikamız Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da katılarak “İstihdamın değişen yapısı, Türkiye'de sendikal örgütlülük ve Petrol-İş” başlıklı bir konuşma yaptı. Öztaşkın konuşmasında kapitalist sistemin son 40 yılda üretim süreçlerinden başlayarak iktisadi, toplumsal ve ideolojik bir dönüşüm süreci yaşamakta olduğunu belirterek bu süreçte sermayenin önündeki mevcut bütün kısıtlamaların sermayenin çıkarları doğrultusunda ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi.

Emek örgütsüz hale getiriliyor

Konuşmasında esnek üretim ve taşeronlaşmanın gittikçe yaygınlaştığının altını çizen Öztaşkın, işgücü maliyetlerinin düşürülmesinin küresel üretimde emeğin örgütsüzleştirilmesine yönelik önemli bir saldırı olduğunun altını çizdi. Bunun sonucu olarak Türkiye'de de işçi sınıfının haklarının budandığını ve emeğin her geçen gün daha da örgütsüz hale getirildiğini vurguladı.

Petrol-İş'in bütün bu saldırılara karşı yeni işyerlerinde örgütlenme ile cevap verdiğini belirten Öztaşkın, işçi sınıfının örgütlenme çerçevesinde küresel ölçekte işbirliği ve dayanışmayı arttırması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Dışilişkiler Servisi