• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ETUC 10 Ekim’i unutmadı

02.11.2015

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) Yönetim Kurulu toplantısı, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), 28-29 Ekim 2015 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlediği Yönetim Kurulu toplantısına, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 40 ülkeden gelen sendika temsilcilerine Ankara Katliamı hakkında bilgi verdi. Beko, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne 100 bin kişinin katılmasını beklediklerini, ancak miting yerine Türkiye tarihinin en kanlı, en acı gününe tanıklık ettiklerini belirtti. Beko, “IŞİD bağlantılı saldırganlar, arananlar listesinde canlı bomba olarak yer alıyordu. Buna rağmen başkent Ankara’nın merkezine kadar kolayca gelmişler. Patlamalar sırasında çevrede bulunmayan polis, yaralılara biber gazıyla saldırdı” diye konuştu.

Avrupa sendikalarına destekleri için teşekkür eden Beko, ETUC Yönetim Kurulu’na 10 Ekim’in uluslararası ‘Emek, Barış ve Demokrasi Günü’ olarak kabul edilmesini önerdi.

‘SALDIRIYI LANETLİYORUZ'

ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini de yaptığı konuşmada, barış mücadelesinin sendikaların temel görevlerinden biri olduğunu ifade etti. Visentini, “Tunus Sendikalar Konfederasyonu’nun Nobel Barış Ödülü’nü aldığı için sevindiğimiz günlerde, Türkiye’deki sendikaların barış mücadelesi sırasında bir katliam gerçekleşti. Bu saldırıyı lanetliyoruz, Türkiye’deki sendikalarla dayanışma içinde olacağız” dedi.

Avrupa Nakliyat İşçileri Federasyonu’ndan (ETF) Eduardo Chagas da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) öncülüğünde başlayan ‘Mülteciler İçin Kış Yardımı Konvoyu’ hakkında bilgi verdi. İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Bulgaristan sendikalarının üyelerinden toplanan kışlık yardım malzemelerinden oluşan yardım konvoyu, 4 Kasım’da İstanbul’da olacak.

Kaynak: BirGün Gazetesi

http://www.birgun.net/haber-detay/etuc-10-ekim-i-unutmadi-93788.html