• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ege Standard Profile destek ziyareti:

Fabrikanın kapısından davul zurna ile gireceğiz

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi'nde direnişteki Standard Profil Fabrikası  işçilerine İzmirli sendikacılar destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu.

05.06.2013

Türk-İş 3. Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç ve beraberindeki Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Hüseyin Özben, Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı Şeydi Önder, Tes-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hüseyin İnal, Deri-İş Şube Başkanı Makum Alagöz, TEKGIDA-İŞ  2 Nolu Şube Başkanı Kemal Köse, Haber İş Şube Başkanı Özkan Oyuk, Türk Harp-İş Ege Bölge Başkanı İrfan Akgönül ve İzmir'deki diğer sendika başkan ve temsilcileri direnişteki üyelerimize kumanya dağıttı.

Bu mücadeleyi kazanacağız

Destekçiler adına bir konuşma yapan Türk-İş 3'üncü Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç,  Manisa OSB’de Bin 200’e yakın çalışanı bulunan Standard Profil Fabrikası’na Petrol-İş Sendikasının  gireceğini vurguladıktan sonra şöyle devam etti:  “Fabrikanın yönetim zihniyeti kıyım  üzerine kurulmuş. Burada işçi kıyımı yapılıyor. Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkını kullanıyoruz. Patronlara karşı hepbirlikte direneceğiz. Bu mücadeleyi biz kazanacağız”

İşter çıkarılanlar geri alınmalı

Daha sonra söz alan ise Hüseyin Özben  direnişin ne kadar süreceğinin belirsiz olduğuna çekerek "Direniş  başlayalı henüz 23 gün oldu.  Yaklaşık 150 işçi işten atıldı. Bu süreç dört ay da sürebilir  bir yıl da.  Ama sonunda biz bu fabrikanın kapılarından davul ve zurnayla gireceğiz.  Sözleşmedeki ilk madde de atılan işçilerin tekrar işe alınması olacak” " dedi.

 

Kaynak: Basın Servisi