• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GENEL BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÖZTAŞKIN'DAN BOTAŞ INTERNATIONAL'DA YENİ ÖRGÜTLENEN ÜYELERİMİZE MEKTUP

28.11.2013

Değerli Botaş İnternational Ltd. İşçileri Petrol-İş'e Hoşgeldiniz

Petrol-İş'e hoşgeldiniz. Anayasal hakkınızı kararlılıkla kullandınız ve örgütlü olma iradenizi hepbirlikte ortaya koydunuz. Sizleri kutluyoruz. Çok kısa bir zaman içinde yüzlerce Botaş İnt. işçisi sendikamıza üye oldu. Böylece haklarını topluca savunmak, geliştirmek ve aralarındaki dayanışmayı güçlü bir şekilde kurmak yolunda önemli bir adım atmış oldu. Bu adımın sonuca ulaşması ve Botaş İnt. işletmesinde toplu sözleşme düzeninin kurulması bundan sonraki başlıca hedefimizdir.  

Böyle önemli bir sektörde ve işletmede, yüksek nitelikte bir işgücü oluşturan Botaş İnt. işçilerinin mevcut koşullarını iyileştirmeleri, haklarını ilerletmeleri ve layık oldukları refah düzeyine erişebilmeleri için birlikte çalışacak ve mücadele edeceğiz. 63 yıllık deneyimi ve işkolundaki birikimi ile Petrol-İş Sendikası bu süreçte sizlere en iyi şekilde rehberlik ve öncülük edecektir. Botaş, Tüpraş, Petkim, TPAO gibi işkolunun en büyük işletmelerinde uzun yıllardır örgütlülüğünü sürdüren ve kazanımlar elde eden sendikamız, Botaş İnt. işçilerinin yüksek dayanışma bilincine de güvenerek önümüzdeki dönemde  örnek bir sendikal mücadele yürütüleceğine inanmaktadır.

27 Kasım 2013 tarihinde Çalışma Bakanlığı'nın sendikamıza ulaştırdığı belge ile Petrol-İş'in Botaş İnt. işletmesinde toplu sözleşme yapmak için yeterli çoğunluğu sağladığı resmileşmiştir. Botaş İnt. yönetiminin bugüne dek gösterdiği sendikal haklara saygılı tutumu bundan sonra da göstereceğinden eminiz. Eğer bu beklentimiz doğrulanırsa birkaç hafta içinde toplu sözleşme müzakerelerine başlamak sözkonusu olabilecektir. Gereksiz hukuksal itirazlarsa sürecin biraz daha uzamasına neden olacaktır. Biz bu yola girilmeyeceğine, Botaş İnternational'in sayın yöneticilerinin gerekli sağduyuyla hareket edeceğini umuyoruz. Sendika olarak, işverenle ilişkilerimizin karşılıklı anlayış içinde kurumsal ve diyaloğa dayalı ilişkiler olmasını temenni ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde ilgili merkez ve şube yöneticilerimiz, uzmanlarımız sizlerle temaslarını yoğunlaştıracaktır. Her türlü sorunuz ilgililerce yanıtlanacak ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Tüm bu süreçte sendikamızdan gelecek doğru ve sağlıklı bilgi dışında hiçbir spekülasyona, yanlış ve eksik bilgiye itibar etmeyiniz. Petrol-İş'in katılımcı ve demokratik geleneğinde üyelerini bilgilendirmek, onların sürece katılımını sağlamak temel ilkelerdir.

Bir kez daha Petrol-İş ailesine hoşgeldiniz.

Saygılarımla

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı

Mustafa Öztaşkın

 

 

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın 'ın üyelerimize mektubu ekte yer almaktadır .