• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş İŞYERİNDE GREV İLANI ASILDI

Kocaeli Şubemizin örgütlü olduğu, Körfez İlçede faaliyet gösteren  Gübre Fabrikaları T.A.Ş işyerinde grev ilanı asıldı. 

13.05.2013

Kocaeli Şubemizin örgütlü olduğu, Körfez İlçede faaliyet gösteren  Gübre Fabrikaları T.A.Ş işyerinde grev ilanı asıldı. 

Kocaeli Şubemizin örgütlü olduğu, Körfez İlçede faaliyet gösteren  Gübre Fabrikaları T.A.Ş işyerinde grev ilanı asıldı.  2013-2015 dönemini kapsayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu döneminde de anlaşma sağlanamadı.

13 Mayıs 2013 tarihinde 08.00-16.00 gündüz vardiyası çalışanları D-100 kenarında servislerden inerek sloganlar atarak alkışlar eşliğinde fabrika önüne kadar yürüdüler.
Şube Başkanı Salih Akduman burada Gübre Fabrikaları T.A.Ş'de çalışan üyelerimize  hitaben yapt›ğı konuşmasında;  bugün itibari ile Genel Merkezimizin aldığı karar neticesinde grev ilanını asacağız. Önümüzde 60 günlük bir süre var, umarım bu 60 günlük süre içinde işverenle anlaşırız. Aksi takdirde grev kaçınılmaz olacaktır. Biz bu fabrikanın sürekliliginden yanayız, uzun yıllar faaliyet göstermesini diliyoruz. İşverenden çok fazla talebimiz yok, işe en son girenlerin maaşlarında iyileştirme diğer üyelerimizin de faydalanacağı bir sözleşme istiyoruz dedi.

Şube Başkanımız Salih Akduman'ın konuşmasından sonra toplu olarak işyeri yemekhanesine gidilerek, ilan tahtasına grev ilanı asıldı.

Kaynak: Kocaeli Şubesi